Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάλκινο μετάλλιο ο Άρης Δερδεμέζης του Δαμοκλή

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
22 Μαρτίου 2022 / 16:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ξιφασκία είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα και η Κέρκυρα έχει τους δικούς της αθλητές που προετοιμάζονται από τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ξιφασκία είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα και η Κέρκυρα έχει τους δικούς της αθλητές που προετοιμάζονται από τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες. Ο Δαμοκλής με παρουσία πάνω από 20 χρόνια στο νησί, μπόρεσε να διοργανώσει το Πανελλήνιο Κύπελλο Παμπαίδων, Παγκορασίδων U13 και Ανάπτυξης U10 στην Κέρκυρα. Μια ξεχωριστή διοργάνωση για παιδιά 10-13 ετών που έφερε πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα στην Κέρκυρα το διήμερο 19 & 20 Μάρτη όπου έγιναν οι αγώνες στο κλειστό του ΕΑΚΚ.  Θα λέγαμε ότι είναι επιτυχία για το νησί με τις ελάχιστες και μέτριες εγκαταστάσεις να φέρνει ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα εδώ.

Ο ΚΑΣ Δαμοκλής με δελτίο τύπου ενημέρωσε για όσα έγιναν, να σταθούμε εμείς στις διακρίσεις των κερκυραίων, που έχοντας έναν εξαιρετικό προπονητή τον κ. Στάθη Γεροσιδέρη, δείχνει να έχει μέλλον το άθλημα.  

Το δελτίο τύπου

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Παμπαίδων, Παγκορασίδων U13 και Ανάπτυξης U10 «Γεώργιος Νικολαίδης» που διοργάνωσε ο ΔΑΜΟΚΛΗΣ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

 « Η γιορτή της Ξιφασκίας» πραγματοποιήθηκε στις 19&20 Μαρτίου, για πρώτη φορά στην Κέρκυρα.  Σύλλογοι και προπονητές απ όλη την χώρα , μας τίμησαν με την παρουσία τους συμμετέχοντας με πολλούς αθλητές (96 συμμετοχές). Οι Πρόεδροι φρόντισαν για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Ένα χάλκινο μετάλλιο για τον πρωτοεμφανιζόμενο , καταπληκτικό Άρη Δερδεμέζη στην κατηγορία U10 μας χάρισε η διοργάνωση αυτή. Ο Άρης με υπέροχη  εμφάνιση μας συγκίνησε όλους παίρνοντας την τρίτη θέση!!  Στην πιο απαιτητική κατηγορία U13 (45 συμμετοχές) , τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

6 Μαλλάνο Εμίλιο, ο αθλητής του Δαμοκλή έκανε την καλύτερη εμφάνιση και με εξαιρετική επίδοση (πραγματοποίησε 5 νίκες στις pools ) πέρασε στα νοκ άουτ, μπήκε στην οκτάδα και κατέκτησε την 6η θέση, 28 Σπύρος Σπιτιέρης, 31Άρης Τριβιζάς, 35Αντώνης Δήμας, 37Κωνσταντίνος Ποταμίτης, 38 Ivan Gongharov, 39 Αργαλιάς Αλέξανδρος, 40 Μπαλατσούκας Κωνσταντίνος, 41 Βεδουράς Άλκης, 43 Γεωργοτάς Νίκος

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι αθλητές μας Άρης Δερδεμέζης, Κωνσταντίνος Ποταμίτης, Αλέξανδρος Αργαλιάς, Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας, Λυδία Καζιάνη, Μάξιμος Κόλλας, Άλκης Βεδουράς, Σπύρος Καζιάνης μεγάλη χαρά μας έδωσαν με τον ενθουσιασμό και την διάθεσή τους να αγωνιστούν.

Στην κατηγορία U13, τα κορίτσια μας κατέλαβαν τις εξής θέσεις (32συμμετοχές):

28 Κάλλυ Κουλούρη, 29 Λυδία Καζιάνη

Στην κατηγορία U10 (10 συμμετοχές) τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

3 Άρης Δερδεμέζης, 9 Μάξιμος Κόλλας, 10 Σπύρος Καζιάνης.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές μας για την παρουσία τους και τις συγκινήσεις που μας πρόσφεραν τον Στάθη Γεροσιδέρη, για το μεγαλείο ψυχής και τον Σεβασμό που αξιώνει απ όλη την οικογένεια της Ελληνικής Ξιφασκίας, το ακούραστο πνεύμα του και την φροντίδα του προς τα παιδιά μας.  Τίποτα απ αυτά βέβαια, δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχαν οι σπουδαίοι γονείς των αθλητών μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη, την καλοσύνη και την διάθεση για συνεργασία. Ευχαριστούμε βαθύτατα τους χορηγούς μας, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική στην πραγματοποίηση των αγώνων. Η προσφορά τους πάντα θα τιμάται.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια