Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερωτήματα Γ. Καλούδη για τους ιδιωτικούς σωλήνες ύδρευσης στη Δασιά

Δασιά
21 Μαρτίου 2022 / 12:21

Ζητά απαντήσσεις από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα - Καλεί τους βουλευτές του νησιού να πάρουν θέση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εάν οι εργασίες τοποθέτησης σωλήνων ύδρευσης στη Δασιά έχουν άδεια, ζητά να μάθει ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καλούδης:

Η περιοχή της Δασιάς δυστύχησε για δύο ημέρες: Το IKOS  επί 2 ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) έσκαβε τον περιφερειακό δρόμο Κέρκυρας-Δασιάς-Κασσιώπης στη περιοχή Δασιάς, σύννεφα από σκόνη έπνιγαν τη περιοχή,  και περνούσε  ιδιωτικούς σωλήνες ύδρευσης! Χθες Κυριακή κόπηκε το ηλεκτρικό, το νερό και το wifi σε μία περιοχή της Δασιάς!
 
Σάββατο βράδυ επικοινωνήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων κ. Μ. Ορφανουδάκη για τον φορέα εκτέλεσης του έργου (του είπαμε ότι είναι το ΙΚΟΣ) και εάν έχει άδεια! Μας απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και θα μας απαντήσει ! Καμία απάντηση.

Ο δρόμος είναι περιφερειακός και αρμόδια είναι η κ. Κράτσα.
 
Ερωτούμε τη Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα και τους τρείς βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Στέφανο Γκίκα, Αλέκο Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη:
 
1) Από πότε ιδιωτική εταιρεία μπορεί να κόβει δημόσιους δρόμους, να τους σακατεύει για να περάσει δικούς της σωλήνες ύδρευσης ;

2) Δόθηκε άδεια από κάποιον δημόσιο φορέα ; Εάν ναι από ποιόν και πότε ;

3) Η  αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας τι έκανε ;

4) Ποιος θα πληρώσει την αποκατάσταση του δρόμου ;

5) Υπάρχει κράτος; Ή υπάρχει μόνον για τους φτωχούς και τους αδύνατους και  το μεγάλο κεφάλαιο είναι ασύδοτο εντελώς ΚΑΙ ΥΠΑΓΟΡEYΕΙ τις επιθυμίες του ;

6) Οι βουλευτές είναι οι εκπρόσωποι του λαού στο σκληρό πυρήνα του κράτους. Είναι εξοπλισμένοι με ασυλία για να μην προσβάλλεται η  απόλυτη ελευθερία έκφρασης του πολιτικού λόγου τους ώστε να αγωνίζονται και  να προστατεύουν τα δικαιώματα του λαού.

Ο λαός νοιώθει ανασφάλεια και απογοήτευση όταν βλέπει τους βουλευτές του, τους βασικούς εκπροσώπους του,  να σιωπούν και να μην τον προστατεύουν ! Ειδικά τον βουλευτή της Αριστεράς Αλέκο Αυλωνίτη.
 
Θα πάρουν θέση; Θα κάνουν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή;