Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε τις πύλες της η Expo Corfu 2022

Expo Corfu 2022
19 Μαρτίου 2022 / 13:41

Με διοργανωτή την Exantas Greece, η έκθεση τροφίμων ποτών και επαγγελματικού εξοπλισμού που θα στεγάζεται στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού στις 19 – 20 – 21 Μαρτίου 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις πύλες της άνοιξε το πρωί του Σαββάτου  η Expo Corfu 2022 στο Νέο Λιμάνι της Κέρκυρας.


Με διοργανωτή την Exantas Greece, η έκθεση τροφίμων ποτών και επαγγελματικού εξοπλισμού που θα στεγάζεται στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού στις 19 – 20 – 21 Μαρτίου 2022 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, του Επιμελητηρίου Κερκύρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι: 10.00-21.00, ενώ θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του Covid -19 που θα ισχύουν το διάστημα διεξαγωγής της EXPO CORFU 2022.

Στην EXPO CORFU 2022 συμμετέχουν επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των Τροφίμων-Ποτών, Επαγγελματικού & Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού.



Απευθύνεται στους επιχειρηματίες της εστίασης, των τουριστικών καταλυμάτων, των ξενοδοχείων, των super/mini markets στο νησί της Κέρκυρας, των Παξών και της ευρύτερης περιοχής. Στη διάρκεια λειτουργίας της EXPO CORFU 2022 θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία προϊόντων από τις εταιρίες που συμμετέχουν, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Στόχος της EXPO CORFU 2022 είναι η ενδυνάμωση των εμπορικών συναλλαγών και η ανάδειξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, το οποίο αποτελεί και κύριο μέλημα της Exantas Greece.





Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας θα μαγειρεύει σε συνεργασία με το ΙΕΚ Τουρισμού και το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης, με στόχο να αναδείξει την ανεκτίμητη αξία του πρωτογενή τομέα και τα διατροφικά αγαθά της Ελληνικής γης.





Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα παρουσιάσει τρία εργαστήρια/σεμινάρια με κεντρικό θέμα την Γαστρονομία:

1. Food Waste & Τοπική Γαστρονομία
Με εισηγητή τον Chef Αριστοτέλη Μέγκουλα

2. Βασικές Αρχές του Food Cost και την Αξιοποίηση του Τοπικού Πρωτογενή Τομέα στην Μαζική Εστίαση
Με εισηγητή τον Προκόπη Πανδή F&B του Ομίλου Voulgaris Hospitality Group

3. Ποιοτικό Ελαιόλαδο και Σωστές Πρακτικές Συγκομιδής
Με εισηγητή τον Άγγελο Ανδριώτη
ιδιοκτήτης της εταιρείας Olithea Corfu 

18 σεμινάρια

Συνολικά στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν 18 διαφορετικά σεμινάρια/ εργαστήρια με εξαιρετικούς ομιλητές και  θεματολογίες για τον τουρισμό, την τεχνολογία, το πρωτογενή τομέα, την βιωσιμότητα, το μεταφορικό ισοδύναμο, το Food Cost, πετυχημένα case studies εταιριών και πολλά άλλα

Δείτε  εδώ το πρόγραμμα των σεμιναρίων
 
Oι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Expo Corfu, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους μέσα από το γαστρονομικό δρώμενο που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας σε συνεργασία με τις ίδιες τις επιχειρήσεις και παραγωγούς που συμμετέχουν, το IEK Κέρκυρας αλλά και με τη διοργανώτρια εταιρία Exantas Greece. 



Κατά την έναρξη, απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωπος του Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ Γιώργος Χονδρογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Ζερβόπουλος, εκ μέρος του Ιονίου Πανεπιστημίου ο καθηγητής Γιάννης Δελληγιάννης, ο Φώτης Κόττης, εκ μέρους του Περιφερειακού Επιμελητηρίακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας Τάσος Ανδριώτης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κεντρικής Κέρκυρας Πάνος Βαρούχας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στο τομέα του Εμπορίου Σπύρος Μωραΐτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης καθώς και η πρόεδρος της Exantas Greece Σπυριδούλα Ασωνίτου.
Χαιρετισμό έστειλαν επίσης ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ