Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι απευθείας πτήσεις στα Ιόνια στη συνάντηση Αλεξάκη με τη FlyDubai

ΠΤΗΣΕΙΣ
18 Μαρτίου 2022 / 14:46

ΝΤΟΥΜΠΑΙ. Στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Διεθνή Έκθεση EXPO Dubai 2020,

όπου λαμβάνουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις προώθησης των Ιόνιων Νησιών, Β2Β συναντήσεις με στελέχη μεγάλων τουριστικών πρακτορείων και αεροπορικών εταιρειών, γίνεται μία συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντος και ανοίγματος της Περιφέρειας μας σε νέες μεγάλες αγορές, που θα δώσουν ώθηση στην περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος.

Στόχος είναι να ανατραπεί το βαρύ κλίμα των δύο τελευταίων ετών, όπου εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας σημειώθηκε σημαντική πτώση στην τουριστική κίνηση και στους οικονομικούς δείκτες αντίστοιχα.

Σε συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κος Αλέξανδρος Αλεξάκης, με στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, κος Μπάμπης Βούλγαρης, καθώς και εκπρόσωποι της Fraport, εξετάστηκε διεξοδικά η πιθανότητα απευθείας πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά, ως ιδιαίτερα δημοφιλούς και ελκυστικού προορισμού. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κος Αλεξάκης, κάθε ένα από τα νησιά μας αποτελεί έναν πολυσυλλεκτικό καμβά για την δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας διακοπών και αναψυχής και μπορούν επάξια να κρατήσουν ψηλά τον πήχη ποιοτικά και ουσιαστικά.

Ο κος Αλεξάκης συνέχισε, το περιβάλλον του τουριστικού κλάδου, μπορεί να είναι ευάλωτο σε διεθνείς κρίσεις, όμως είναι ταυτόχρονα ταχέως εξελισσόμενο και μεταβαλλόμενο. Συνεπώς, οφείλουμε να  κοιτάμε μπροστά προκειμένου να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και να δηλώνουμε δυναμικά παρόντες σε οποιαδήποτε πρόκληση ή κίνηση βελτίωσης της θέσης των νησιών μας  στο φωτοφινίς του ανταγωνισμού.