Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανονικά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κέρκυρα

παρέλαση
18 Μαρτίου 2022 / 10:54

Η γαλανόλευκη θα κυματίσει ξανά στα χέρια των μαθητών για να τιμήσουν τους ήρωες του ‘21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κανονικά και με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, την ερχόμενη Παρασκευή, η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία πολιτών τηρώντας ωστόσο τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία αναμένεται και να το ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, με εξαίρεση τις δυο τελευταίες χρονιές, όπου λόγω της πανδημίας, η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε σε όλη την χώρα.

Το πρόγραμμα

Η παρέλαση για τον εορτασμό της ελληνικής επανάστασης του 1821, θα πραγματοποιηθεί στις 12.45 μ.μ, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και θα καταλήξει στα Παλαιά Ανάκτορα. Θα συμμετέχουν, όπως κάθε φορά πρόσκοποι, μαθητές, Σώματα Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων και οι Φιλαρμονικές. Νωρίτερα στις 11 π.μ. θα προηγηθεί η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα πραγματοποιηθεί από τη διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας Ελένη Βουσολίνου.

Θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων από τις Αρχές στις 12.15 μ.μ. στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια και στις 12.30 μ.μ. στα άγαλμα του Διονυσίου Σολωμού.

Την παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Κέρκυρα αναμένεται να παρακολουθήσει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Ξεκίνησαν οι πρόβες στα σχολεία

Ήδη στα σχολεία πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες πρόβες από τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές για τις παρελάσεις. Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη 24 Μαρτίου δηλαδή, θα πραγματοποιηθούν μόνο εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία, οι οποίες θα λάβουν χώρα ξεχωριστά σε κάθε τμήμα, ενώ θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων από την εκπαιδευτική κοινότητα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ