Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καθηλωμένες» ακόμη οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κέρκυρας

Εισιτήρια
17 Μαρτίου 2022 / 14:02

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στα καύσιμα δεν μετακυλίστηκαν στις τσέπες όσων χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αμετάβλητες για την ώρα παραμένουν οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Κέρκυρας που ακόμη δεν έχουν μετακυλιστεί στις τσέπες όσων τα χρησιμοποιούν, παρά τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα που έχουν επιβαρύνει σημαντικά τα οικονομικά των εταιρειών. Αν και η απόφαση για την αύξηση των τιμών εισιτηρίων στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας ανήκει στο αρμόδιο Υπουργείο, ωστόσο όπως επισημαίνουν οι διοικήσεις τους δεν είναι κάτι που το επιθυμούν.

Στα επίπεδα του 2011

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Διευθυντής του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Αλέξανδρος Πάγκαλης παρά τις μεγάλες ανατιμήσεις που έχουν γίνει στα καύσιμα, ωστόσο οι τιμές των εισιτηρίων διατηρούνται εδώ και χρόνια στα επίπεδα του 2011 και η οποιαδήποτε αύξηση τιμών θα είναι η τελευταία λύση, η οποία δεν είναι καν επιθυμητή. Σήμερα, η τιμή του κανονικού εισιτηρίου ανέρχεται στο 1,10 ευρώ για την α’ ζώνη και στο 1,50 ευρώ για την β’ ζώνη, ενώ είναι προσαυξημένο εντός λεωφορείου με το κόστος να αγγίζει το 1,70 ευρώ. Ωστόσο παρέχονται προσφορές που μειώνουν το κόστος μετακίνησης.

«Έχουμε κρατήσει τις τιμές μας στα ίδια επίπεδα παρά τις ανατιμήσεις των καυσίμων απορροφώντας το κόστος χωρίς να αυξήσουμε το αντίτιμο των εισιτηρίων», τόνισε ο κ. Πάγκαλης προσθέτοντας ότι η επιβατική κίνηση, έχει μειωθεί κατά 40% εξαιτίας της πανδημίας, καθώς ο κόσμος απομακρύνθηκε από τα μέσα μαζικής μεταφοράς από φόβο.

Σταθερά

Καμία αύξηση δεν έχει επέλθει στις τιμές εισιτηρίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας επισημαίνει ο Πρόεδρος του, Τάσος Τσιμπούλης. «Δεν σημαίνει κάθε φορά που έχουμε αύξηση των καυσίμων ότι θα ανεβαίνουν οι τιμές των εισιτηρίων», ανέφερε στην «Ε» προσθέτοντας, ωστόσο ότι λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και της μεγάλη ακρίβειας η επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρσι έχει πέσει κατά 50%! Το εισιτήριο για τη διαδρομή Κέρκυρα προς Θεσσαλονίκη στοιχίζει 34,30 ευρώ, προς Αθήνα 44,50 ευρώ και προς Λάρισα 27,80 ευρώ, ενώ στα εκτός έδρας στα 5 εισιτήρια παρέχεται ένα δωρεάν υπό την προϋπόθεση ότι «κόβεται» στο όνομα του ίδιου κατόχου. Παράλληλα στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής παρέχεται έκπτωση 10%.

Ακτοπλοΐα

Κι ενώ ήδη έχουν διαπιστωθεί οι πρώτες αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων από τον Πειραιά αλλά και από τη Ραφήνα προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυκλάδων για την ώρα τουλάχιστον δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στη γραμμή Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα.

Σήμερα οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το συγκεκριμένο δρομολόγιο διαμορφώνονται στα 10 – 10,60 ευρώ για τον επιβάτη και στα 40 – 41,30 ευρώ για το ΙΧ ανάλογα με την εταιρεία, ωστόσο στους μόνιμους κατοίκους Κέρκυρας ισχύει έκπτωση 50% που παρέχεται είτε με επίδειξη αποδεικτικού στα εκδοτήρια είτε με online κράτηση.

Αεροπορικά εισιτήρια

Τέλος, «καθηλωμένες» για την ώρα παραμένουν οι τιμές και στα αεροπορικά εισιτήρια, όπως επισήμανε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας Σπύρος Χαλικιόπουλος εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι αυτό θα αλλάξει και θα επέλθουν ανατιμήσεις αναγκαστικά. «Το πιο μεγάλο πρόβλημα θα είναι στις low cost εταιρείες. Περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση», διευκρίνισε ο ίδιος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ