Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Κινητοποιήσεις την 6η Απρίλη και την 1η Μάη

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
16 Μαρτίου 2022 / 14:48

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης - Συνεχίζεται ο αγώνας κόντρα στο νόμο Χατζηδάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις δύο προσεχείς κινητοποιήσεις του οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος Σταμάτης Πελάης. Σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τα αποτέλεσματα της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίηθηκε. Εκεί εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2021, καθώς και οικονομικός προϋπολογισμός για το 2022 και το σχέδιο δράσης κατά πλειοψηφία. 

Πλούσια δράση

Σε ο,τι αφορά τον απολογισμό δράσης αφορούσε κυρίως τις αποφάσεις της Γ.Σ. και τη δράση του Εργατικού Κέντρου. «Η δράση ήταν πλούσια, κυρίως στον τουριστικό τομέα, για τον οποίο δόθηκαν μάχες για τα ζητήματα της επαναπρόσληψης, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, την εφαρμογή της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την προστασία και την οικονομική στήριξη όσων δεν βρήκαν εργασία. Παράλληλα αναπτύχθηκε δράση και στον τομέα των κατασκευών με απεργιακές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Επίσης σημαντική  ήταν η δράση και στα υπόλοιπα σωματεία του ιδιωτικού τομέα με μάχη για τις σχολικές καθαρίστριες, τις απολύσεις, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ κ.α.» ανέφερε ο Σταμάτης Πελάης. 

Οι επόμενες κινητοποιήσεις

Όσον αφορά στον σχεδιασμό των δράσεων, η Γ.Σ των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου έλαβε υπόψη τις συνεχείς ραγδαίες εξελίξεις που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι αντιπρόσωποι αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός σε βάθος χρόνου, αλλά μόνον σε ο,τι αφορά το άμεσο μέλλον.

«Αποφασίσαμε ότι το σχέδιο δράσης θα περιλαμβάνει το διάστημα έως την 1η Μαΐου του 2022, με προεξάρχουσες τις κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου και της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στις 6 Απρίλη βγαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και το εισόδημα που χάνεται για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα. Ζητάμε επίσης να υπογραφούν η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση αλλά και κλαδικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, να εξασφαλιστεί εισόδημα και δικαιώματα, να πάμε κόντρα στον νόμο Χατζηδάκη. Είναι στόχοι οι οποίοι μπαίνουν στις δύο μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις , στις 6 του Απρίλη και την 1η του Μάη. 

«Όχι» στον πόλεμο

Βεβαίως λέμε ένα μεγάλο "όχι"στον πόλεμο, που έχει χτυπήσει την πόρτα της γειτονιάς μας και προφανώς έχει τις επιδράσεις του στην ίδια μας τη ζωή» επισήμανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ