Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Τον Απρίλιο ο Διεθνής Διαγωνισμός για τον Λιμένα – Μαρίνα Λευκίμμης»

ΓΚΙΚΑΣ
15 Μαρτίου 2022 / 16:58

Η μαρίνα θα επωφελείται από μεγάλη χερσαία ζώνη 31 στρεμμάτων, μέρος της οποίας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος χερσαίας απόθεσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την εκκίνηση της διαδικασίας για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού,που αναμένεται τον Απρίλιο, για την ανάπτυξη του Λιμένα Λευκίμμης, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης διανοίγονται για τη Νότια Κέρκυρα με την προώθηση σχεδίου ανάπτυξης του Λιμένα Λευκίμμης από το ΤΑΙΠΕΔ.
Εν όψει της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή κατάλληλου επενδυτή/υπο- παραχωρησιούχου για τη χρηματοδότηση, ανάπτυξη, λειτουργία, συντήρηση και εμπορική εκμετάλλευση της εγκατάστασης για τουλάχιστον 35 έτη, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιοποίησε σήμερα το σχετικό «teaser».

Ο διαγωνισμός που αναμένεται να βγει στον αέρα τον Απρίλιο, θα προβλέπει την αναβάθμιση του υφιστάμενου λιμένα με τη δημιουργία σύγχρονων λιμενικών υποδομών και την ανάπτυξη μαρίνας σκαφών αναψυχής στο χώρο της οποίας θα δύνανται να αναπτυχθούν εμπορικές χρήσεις και χώροι ψυχαγωγίας (καφέ, εστιατόρια, αθλητικές δραστηριότητες κλπ).

Η μαρίνα θα επωφελείται από μεγάλη χερσαία ζώνη 31 στρεμμάτων, μέρος της οποίας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος χερσαίας απόθεσης, ενώ θα δύναται να φιλοξενήσει περισσότερα από 150 σκάφη έως 50μ., τοποθετώντας πλέον και τη Νότια Κέρκυρα στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο μαρινών του νησιού (Γουβιά, Μπενίτσες, MarinaMegaYacht, Καφέ Γυαλί, κ.α.).

Πρόκειται για άλλο ένα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας, να γίνει η Κέρκυρα κέντρο θαλάσσιου τουρισμού της ευρύτερης περιοχής.»