Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ορφανουδάκης: «Στόχος να μπει ο εργολάβος στη Γαρίτσα μέχρι τον Ιούνιο»

Γαρίτσα
15 Μαρτίου 2022 / 14:41

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε αντιστήριξη της οδού, αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και αποκατάσταση του πεζοδρομίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας από το εργοστάσιο του Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο της Κέρκυρας εκκινεί τις επόμενες ημέρες η Περιφερειακή Αρχή.

Ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 11-03-2022, άναψε το «πράσινο φως»  για να εκτελεστεί το έργο, π/υ 995.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 32 γ του Ν.4412/2016, ως κατεπείγον έργο δηλαδή.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η πρόσκληση για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης έργου με επιλογή του αναδόχου με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και παράλληλα θα κοινοποιηθεί ο φάκελος στην Κτηματική Υπηρεσία για την έναρξη του έργου.

«Στόχος είναι τον Ιούνιο να είναι εγκατεστημένος ο εργολάβος. Η μελέτη έχει αλλάξει και μιλάμε για πλήρη αποκατάσταση του τείχους από το ύψος του Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο και όχι για 100 τ.μ. που προέβλεπε η αρχική μελέτη, καθώς το πρόβλημα είναι βαθύτερο και θέλει τεχνικές παρεμβάσεις», τόνισε ο κ. Ορφανουδάκης επισημαίνοντας ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαίρεση των περιβαλλοντικών όρων που αποτελούσε το μεγάλο «αγκάθι» για την Περιφέρεια, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο ξεπεράστηκε αισίως μόλις τον περασμένο Ιανουάριο μετά από αρκετούς μήνες αναμονής. Πλέον και με τη δημοσιοποίηση του φακέλου εξαίρεσης από την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου ο σχεδιασμός βρίσκεται πολύ κοντά ώστε να αλλάξει επιτέλους η σημερινή κάκιστη όψη της παραλιακής της Γαρίτσας και να αποκτήσει την εικόνα που της αρμόζει ως η «βιτρίνα» της πόλης και τουριστική ατραξιόν της Κέρκυρας.

Οι παρεμβάσεις

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν αφορούν σε αντιστήριξη της οδού, αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την θάλασσα και ταυτόχρονα πλήρη αποκατάσταση του πεζοδρομίου, στα σημεία που υπάρχουν κουφώσεις για να μην δημιουργηθούν μελλοντικά ανάλογα προβλήματα.

Παράλληλα θα γίνει και πλήρης πρόβλεψη ενίσχυσης του υφιστάμενου τοιχίου για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ