Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο από τους δασκάλους, Τρίτη (18:00) στην Ανουντσιάτα

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
14 Μαρτίου 2022 / 19:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ανακοίνωση/κάλεσμα αναφέρονται, η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχει προσδέσει τη χώρα μας στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.

Η πενταετής συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις μετατρέπει την Ελλάδα σε επιθετικό προγεφύρωμά τους, καθιστώντας την στόχο του αντίπαλου μπλοκ και προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας. Είναι ορατός ο κίνδυνος μιας ευρύτερης ανάφλεξης στην Ευρώπη, με την ξεκάθαρη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.  Μεγάλη είναι η ανησυχία του λαού και της νεολαίας μας για αυτές τις εξελίξεις. 

Οι αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη Ρωσία στο Ουκρανικό μέτωπο εγκυμονούν νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς στην περιοχή και στην οποία δεν έχουμε καμία δουλειά να εμπλακούμε. Η μεταφορά βαριού εξοπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη από τις δεκάδες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας, βάζουν στο στόχαστρο των ανταγωνισμών τους τον ελληνικό λαό.