Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη μαθητών 3ου ΓΕΛ Κέρκυρας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων

ΠΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
14 Μαρτίου 2022 / 14:51

Οι μαθητές υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00’ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων των μαθητών/τριων και των συνοδών εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕ.Λ. Κέρκυρας που υλοποιούν το πρόγραμμα «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» με σκοπό να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους.

Το «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, που στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της κατανόησης του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ισότητας των φύλων, του προσφυγικού ζητήματος, της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης, μέσα από δραστηριότητες για την υπεράσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, διαμορφώνοντας ένα πραγματικό δίκτυο στο πλαίσιο του σύγχρονου Ανοικτού και Αειφόρου Σχολείου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους/στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές/τριες να παρακολουθούν επιμορφωτικά σεμινάρια και να παίρνουν μέρος σε βιωματικές δράσεις, προάγοντας τη συνεργασία και την κριτική σκέψη.

Οι μαθητές/τριες του 3ου ΓΕ.Λ. Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της κας Ιφιγένειας Ρακοπούλου συνοδεύτηκαν στην επίσκεψή τους από τους εκπαιδευτικούς Ευτυχία Κούστα κλάδου ΠΕ03, Σταμάτη Οικονόμου κλάδου ΠΕ04 και Δώρα Παπαδοπούλου κλάδου ΠΕ02.

Η επίσκεψη έγινε σε εγκάρδιο κλίμα κατά την οποία οι μαθητές/τριες επιβραβεύτηκαν για την προσπάθεια τους ενδυναμώνοντας τις θετικές πρακτικές και δράσεις.