Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαιρετισμός Μ.Μάστορα στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΣΙΚΑΣ
12 Μαρτίου 2022 / 12:22

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας, παρουσία της επίτιμης καλεσμένης, Βουλευτού Ιωαννίνων ΝΔ κ.Κεφάλα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα: «Η γυναίκα ως θύμα έμφυλης βίας, στην σύγχρονη εποχή»  που διοργάνωσαν χθες η Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Κέρκυρας και ο Τομέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας απηύθυνε η ιατρός και πολιτεύτρια της ΝΔ Μαριλένα Μάστορα.



Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Μάστορα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρθηκε στην κατ’ ουσίαν ισότιμη και ισόνομη παρουσία και δράση της Γυναίκας του σήμερα.
 

«Να επέλθει δηλαδή η στιγμή, που η κατάκτηση αξιωμάτων, η εμφάνιση επιτευγμάτων και η επίτευξη υψηλών στόχων, από τη Γυναίκα δεν θα προκαλούν έκπληξη ή θαυμασμό, εξαιτίας του φύλου της αλλά εξαιτίας του έργου της. Να επέλθει δηλαδή η στιγμή, που η ποινικά κολάσιμη πράξη δεν θα έχει ως βάση εκκίνησης ότι θύμα είναι Γυναίκα.

Να επέλθει δηλαδή η στιγμή, που τα «αρμόζει» και τα «πρέπει» δεν θα αποτελούν ιδιαίτερο αξιακό κώδικα συμπεριφοράς μόνο για τη Γυναίκα. Ο δρόμος μάλλον είναι μακρύς, ανηφορικός και με πολλές στροφές… ελπίζω όμως ότι με δυνατές παρουσίες και με ισχυρές προσωπικότητες σαν τις δικές σας, τα όσα οφείλουν να βελτιωθούν, θα βελτιωθούν και τα όσα οφείλουν ν’ αλλάξουν, θ’ αλλάξουν…

Κλείνοντας τον χαιρετισμό μου και μην επιθυμώντας να σας κουράσω, σας δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον θα συνεχίσω ακούραστα ν’ αγωνίζομαι ως μητέρα, ως σύζυγος, ως επιστήμονας και ως ενεργός πολίτης, για τη διεκδίκηση και την αναγνώριση όλων αυτών, που δεν θα έπρεπε σήμερα να χρειάζονται αγώνα και διεκδίκηση αναγνώρισης», τόνισε μεταξύ άλλων.
 
Σημειώνεται ότι επίτιμη καλεσμένη της εκδήλωσης ήταν η βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ.κ Κεφάλα.