Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέτρος Γάλλιας: Καταχειροκροτήθηκε η «Κάρμεν» στο Εθνικό Θέατρο Πράγας!

Πέτρος Γάλλιας
11 Μαρτίου 2022 / 12:14

«Στο θέατρο τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο τον έχει το κοινό»

ΚΕΡΚΥΡΑ. "Ζάλη" έφεραν τα χειροκροτήματα του κοινού στη χθεσινή πρεμιέρα της Κάρμεν του Georges Bizet στο Εθνικό Θέατρο Πράγας, που χορογράφησε ο Κερκυραίος Πέτρος Γάλλιας.  
Ενθουσιασμένος από το αγκάλιασμα του κοινού, ο "δικός" μας διακεκριμένος χορογράφος ανέβασε στη σελίδα του ένα μήνυμα γεμάτο συγκίνηση:

«Στο θέατρο τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο τον έχει το κοινό. Και το κοινό χτες, συμμετείχε και χειροκροτούσε σε όλη την διάρκεια της παράστασης, άριες, ντουέτα, σκηνές, χορωδιακά…

Εδώ η χτεσινή μας υπόκλιση. Δεν μπορώ να καταλάβω αν οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην πρώτη, στην δεύτερη ή στην δέκατη υπόκλιση… ή πριν ανοιγοκλείσει για τρίτη φορά η αυλαία! Γιατί τόσες υποκλίσεις είχαμε. Και τόσες αυλαίες. Και ένα δυνατό γενναιόδωρο και παρατεταμένο χειροκρότημα.


Και αν για οποιοδήποτε θέατρο στον κόσμο αυτό είναι επιτυχία, για την Πράγα που το κοινό συνήθως - και δει το κοινό μιας επίσημης πρεμιέρας – είναι φειδωλό, αυτό είναι θρίαμβος!

Και είμαι ευγνώμων στον Grischa Asagaroff, τον αγαπημένο Γκρίσα. Στην Naniko Dzidziguri, την Νάνα μου. Στον Luis Gomes, τον Λούις μου. Σε όλους τους σολίστες. Στην χορωδία. Στα παιδιά. Στους ηθοποιούς. Στους χορευτές μου. Στην Růžena Brabcová, την Ρουζένα μου. Στον Miro Pavlovič, τον Μίρο.
Στο Narodni Divaldo, το Εθνικό Θέατρο της Πράγας. Και στο κοινό της Πράγας. Που μας τίμησε.

Και είμαι συγκινημένος που διαβάζω τις ευχές σας. Και νιώθω στην ψυχή μου την αγάπη σας που τόσο γενναιόδωρα μου δείχνετε.

Και υποκλίνομαι και σε σας, φίλοι μου αγαπημένοι. Με όλο μου τον σεβασμό. Και όλη μου την αγάπη».