Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προμήθεια νέου εξοπλισμού υπερήχων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ρόδη Κράτσα
09 Μαρτίου 2022 / 20:22

Μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, από την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και τον Διοικητή του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης αφορά στην προμήθεια νέου μηχανήματος υπερήχων και θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης και ταχύτερης διαγνωστικής προσέγγισης στους εξεταζόμενους δεδομένου ότι το υπάρχον μηχάνημα είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

«Το εν λόγω μηχάνημα κρίνεται ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν θα μπορούσε να μη σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή του Νοσοκομείου μας για καλύτερες παροχές υγείας στους πολίτες», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πέρα από την εγγραφή του ποσού των 25.000 € στις πιστώσεις των σχετικών ΚΑΕ του προϋπολογισμού της, ο οποίος εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, για την προμήθεια και παραχώρηση στο Γ.Ν.Κ. του νέου μηχανήματος υπερήχων, στηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με προμήθεια εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού ύψους 3.085.600 € μέσω του ΕΣΠΑ ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-20.