Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σωματείο Eργαζομένων Γ.Ν.Κέρκυρας στο πλευρό του σωματείου καθαριότητας

Σωματείο καθαριότητας
08 Μαρτίου 2022 / 09:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Κέρκυρας συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα του σωματείου της καθαριότητας του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της διοίκησης είναι η επιστροφή των εργολάβων στην υπηρεσία της καθαριότητας. Αποδεδειγμένα αυτό σημαίνει μεγαλύτερο οικονομικό κόστος στον ίδιο υποχρηματοδοτημένο προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Οι δαπάνες σύμφωνα με τα στοιχεία θα αυξηθούν πάνω από 40% στα ιδιωτικά  συνεργεία και αντίστοιχα ο μισθός των εργαζομένων θα περικοπεί στο μισό των αποδοχών τους, και πολλές φορές δεν θα καταβάλετε, αυτο άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν.  Εργασιακές και οικονομικές συνθήκες που θα θυμίζουν  καταστάσεις γαλέρας.

Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας είναι πλήρως εκπαιδευμένοι όπως και το υπόλοιπο προσωπικό στα πρωτόκολλα που επιβάλλονται και για τη διαχείριση της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι με περισσότερα από 8 έτη και κάποιοι να ξεπερνούν τα 15 έτη εργασίας με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όταν η διάρκεια των διαδοχικών  συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπερβαίνει συνολικά  τα 3 έτη τεκμηριώνεται ότι επιδιώκεται η κάλυψη για πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος και έχει ως συνέπεια η μετατροπή των  συμβάσεων σε σχέσεις αορίστου χρόνου.

Βάση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας αυτό έχει ως συνέπεια στους 24 μήνες εργασιακής σύμβασης. Αυτονόητο λοιπόν είναι και δικό μας αίτημα η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Το Σωματείο εργαζομένων είναι αλληλέγγυο στον κοινό αγώνα και στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους - συναδέλφους της καθαριότητας.

Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ΕΣΥ ξεκινώντας την είσοδο των  ιδιωτών ξανά από την καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση και σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης έρχεται η σειρά ιδιωτικοποίησης της τεχνική και διοικητικής υπηρεσίας, των εργαστηρίων, χειρουργεία  κ.ά.

Ο αγώνας της στήριξης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΔΩΡΕΑΝ συστήματος ΥΓΕΙΑΣ συνεχίζεται για το σύνολο της κοινωνίας