Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Μπιάγκη στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τις αποσπάσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας

Δημήτρης Μπιάγκης
04 Μαρτίου 2022 / 13:40

«Η δυνατότητα αποσπάσεων και μετακινήσεων ιατρών από τις Α/βάθμιες δομές Υγείας στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει πλέον παγιωθεί ως η «εύκολη» και «μόνιμη» λύση»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη απέστειλε ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, επισημαίνοντας την περεταίρω υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας του νησιού με τις εμβαλωματικές λύσεις των αποσπάσεων γιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. «Μετά και την τελευταία απόφασή σας για απόσπαση τριών (3) ιατρών από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας του νησιού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας αποδεικνύεται για ακόμα φορά η έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης για τα θέματα υγείας της περιφέρειάς μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής. 

Η επιστολή Μπιάγκη

Προς: Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος κ. Ιωάννη Καρβέλη

Θέμα: «Αποσπάσεις και μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας για την κάλυψη των “κενών” στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας»

Κύριε Διοικητά,

Το φαινόμενο των συνεχιζόμενων αποσπάσεων και μετακινήσεων των ιατρών των Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας στο Γενικό Νοσοκομείο αποτελεί ένα γεγονός που προκαλεί διάχυτη ανησυχία, τόσο στις τάξεις του ιατρικού κόσμου της περιοχής μας, όσο και στην ίδια την κοινωνία.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εξακολουθούν να ταλανίζουν τις δομές υγείας της περιοχής μας, δεν έχουν ακόμα καλυφθεί, παρά τις υποσχέσεις, τις εξαγγελίες και τις προκηρύξεις, που είτε περιλαμβάνουν κάποιες (ελάχιστες) θέσεις για την Κέρκυρα, είτε εξαιρούν το νησί μας από το σχεδιασμό της Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου.

Η δυνατότητα αποσπάσεων και μετακινήσεων ιατρών από τις Α/βάθμιες δομές Υγείας στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει πλέον παγιωθεί ως η «εύκολη» και «μόνιμη» λύση με αποτέλεσμα αφενός να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο οι παροχές της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης και αφετέρου να μην παρέχονται εξειδικευμένες παροχές ιατρικής βοήθειας στο Νοσοκομείο μας.

Κύριε Διοικητά,

Μετά από τα χρόνια των μνημονίων και της πανδημίας, οι ελπίδες των κατοίκων των νησιών μας για μια καλή τουριστική σεζόν και για μια νέα εκκίνηση του τουριστικού προϊόντος με κύριο χαρακτηριστικό την ποιότητά του είναι βάσιμες. Η συνύπαρξη δε του τουριστικού προϊόντος με τα θέματα υγείας είναι πιο στενή και αλληλένδετη από ποτέ μετά τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία στη ζωή μας.

Η λογική σας, δηλαδή να «κρύβουμε» το διαπιστωμένο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υγειονομικών μας δομών με εμβαλωματικές λύσεις «μόνιμου» χαρακτήρα δε συνάδει με τη συστηματική και ορθολογική προσέγγιση της κάλυψης των κενών θέσεων με μόνιμες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Δυστυχώς όμως, μετά και την τελευταία απόφασή σας για απόσπαση τριών (3) ιατρών από τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας του νησιού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας αποδεικνύεται για ακόμα φορά η έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης για τα θέματα υγείας της περιφέρειάς μας.

Κύριε Διοικητά,

Πιστεύουμε, ότι τώρα είναι η στιγμή, ώστε να βρεθούν εκείνες οι λύσεις ώστε αφενός να στηριχθούν οι λειτουργίες του Νοσοκομείου μας κι αφετέρου να διατηρηθούν ανοικτά και να παρέχουν απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας.

Με εκτίμηση, Δημήτριος Μπιάγκης Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Κέρκυρας