Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα 180: Γιατί ψηφίσαμε υπέρ της πίστας skateboard στη Γαρίτσα

Κέρκυρα 180
04 Μαρτίου 2022 / 09:05

Σχετικά με την θετική της ψήφο στο ζήτημα της κατασκευή πάρκου skateboard στο άλσος της Γαρίτσας η Μαρία Δρυ της παράταξης Κέρκυρα 180 τονίζει:

Αρχικά υπογραμμίζουμε ότι η ψήφος μας σε καμία περίπτωση δεν είναι επικύρωση της μελέτης ή της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Η μελέτη είναι τουλάχιστον ασύμβατη με τον περιβάλλοντα χώρο, με μηδενική έγνοια για ένταξη στην συνολική εικόνα του άλσους (βλ. φωτό 01) ενώ αγνοεί πανηγυρικά σωρούς επιτυχημένων παραδειγμάτων αντίστοιχων χώρων (βλ. φωτό 02) σε άμεση γειτονία ακόμη και με μνημεια.


   Φωτο 1


   Φωτο 2

Ταυτόχρονα σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να στηρίξουμε τυφλά την Δημοτική Αρχή, η οποία φέρει σαφώς τεράστια ευθύνη γιατί με ελλιπή ενημέρωση και προς το σώμα του ΔΣ, και προς τους πολίτες, άφησε να δημιουργηθούν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, κλείνοντας τα αυτιά στην φωνή των πολιτών και όντας αλαζονική, εριστική και αδιάλλακτη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση μέσα στην ίδια την κοινωνία της Κέρκυρας, η οποία και αποτυπώθηκε χθες εντονότατα κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η βασική μας έγνοια και αγωνία που καθόρισε τελικά και την ψήφο μας ήταν να μην αφήσουμε για μία ακόμα φορά κυνηγημένα (από κατοίκους και καταστηματάρχες) τα παιδιά να τσακίζονται σε ακατάλληλα μέρη (βλ. Πλατεία Δημαρχείου και παλιά Νομαρχία) και να μη χαθεί η δυνατότητα δημιουργίας πίστας skateboard καθώς καταψηφίζοντας την ήδη εγκεκριμένη μελέτη θα ήταν αδύνατο να τους δοθεί ευκαιρία να έχουν ένα δικό τους χώρο τουλάχιστον πριν από μια πενταετία,

Η ψήφος μας θα ήταν διαφορετική αν ξέραμε ότι υπάρχει οποιαδήποτε άλλη πιθανότητα δημιουργίας ενός αντίστοιχου χώρου σε ανάλογο χρονικό ορίζοντα. Αν υπήρχε ρεαλιστική δυνατότητα, χρησιμοποιώντας fast track διαδικασίες, να έχουμε σε σύντομο χρόνο, σωστά σχεδιασμένo, χωροθετημένo και συνολικά ενταγμένo στον περιβάλλοντα χώρο πάρκο skateboard (βλ. φωτό 02), που θα λάμβανε υπόψιν και την γνώμη των κατοίκων (μέσω διαβούλευσης) θα καταψηφίζαμε πανηγυρικά την πρόταση.

Συμμεριζόμαστε και ακούμε την φωνή και τις ανησυχίες των κατοίκων της Γαρίτσας που ανησυχούν για την ηχορύπανση. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στην Πλατεία Δημαρχείου και την παλιά Νομαρχία η ηχορύπανση είναι ήδη έντονη καθώς οι χώροι δεν είναι μελετημένοι για την χρήση αυτή, ο ήχος πολλαπλασιάζεται δυσανάλογα και σίγουρα η ηχορύπανση είναι χειρότερη απ’ ότι θα ήταν σε ένα χώρο που χρησιμοποιεί κατάλληλους σχηματισμούς εδάφους και υλικά. Άραγε είναι σωστό να αγνοήσουμε την θέση των κατοίκων αυτών των περιοχών;

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση η ψήφος μας να ερμηνευτεί σαν υποστήριξη στην Δημοτική Αρχή που μας απογοητεύει συνεχόμενα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Η θέση μας αυτή, να υπερψηφίσουμε κάτι στο οποίο έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις, είναι δύσκολη αλλά θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό να πάρουμε μια βεβιασμένη απόφαση που θα οδηγήσει σε ένα χώρο λιγότερο για τα παιδιά. Για εμάς εργα που αφορουν τη νέα γενιά, είναι προτεραιότητα από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και δεν μπορούμε παρά να παλεύουμε για αυτά από τη θέση που μας έδωσαν οι Κερκυραίες και Κερκυραίοι.