Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΜέΡΑ25 συντάσσεται απόλυτα με το Σύλλογο των κατοίκων της Γαρίτσας

Skatebord
03 Μαρτίου 2022 / 15:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ΜέΡΑ25 συντάσσεται απόλυτα με το Σύλλογο των κατοίκων της Γαρίτσας και των Δημοτικών Ομάδων που καταψήφισαν τη δημιουργία Skatebord στο Άλσος της Γαρίτσας:

Ένα έργο που θα αποτελούσε έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της περιουσίας των περιουσιών κατοίκων. Επίσης, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά και για τους υπόλοιπους Κερκυραίους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα Άλση Γαρίτσας και Ανεμόμυλου ως τόπους αναψυχής.

Αυτό τονίσαμε στον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των κατοίκων της Γαρίτσας κατά την πρόσφατη συνάντηση μας.

Σημειώνουμε ότι, η ανάπλαση των Αλσών Γαρίτσας και Ανεμόμυλου, εντάχθηκε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία προέβλεπε μεταξύ των άλλων:

- την ανάδειξη των  ιστορικών στοιχείων και περιόδων που συνθέτουν την ταυτότητα της πόλης («η πόλη αφηγείται την ιστορία της»).

- την ανάπτυξη του αστικού / πολιτιστικού τουρισμού, με την αξιοποίηση κυρίως της ιδιαίτερης ταυτότητας, του μνημειακού πλούτου και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

- την ολοκληρωμένη  διαχείριση (καταρχήν) της πόλης  της Κέρκυρας, ως διεθνώς αναγνωρισμένου και με ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα τουριστικού προορισμού.

Αναρωτιόμαστε, πως η τσιμεντοποίηση περίπου ενός στρέμματος και η κατασκευή τοιχίων 2,8 μέτρων σε ένα σημείο της πόλης της Κέρκυρας με ιδιαίτερη ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική αξία, εξυπηρετούν τους στόχους της, ομόφωνα ψηφισμένης, Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Όμως πέρα από τη στάση της Δημοτικής Αρχής, μας εκπλήσσει η στάση Δημοτικών Παρατάξεων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν ‘αριστερό’ πρόσημο που υπερψήφισαν την αλγεινή αυτή πρόταση και τους καλούμε να αναθεωρήσουν και να προστατεύσουν την περιοχή, καθώς επίσης  να παλέψουν μαζί με τους υπόλοιπους Κερκυραίους που νοιάζονται για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον σε αντίστοιχες περιβαλλοντοκτόνες τσιμεντοποιήσεις.

Όσον αφορά το ΜέΡΑ25 Κέρκυρας, ήδη έχει ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ώστε αν γίνει οποιαδήποτε προσπάθεια καταστροφής του Άλσους να παρέμβει σε θεσμικό επίπεδο.
Οργανώσεις ΜέΡΑ25 Κέρκυρας