Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηχανοκίνητη πορεία έκανε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας (video)

Συνδικάτο
02 Μαρτίου 2022 / 12:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζουν τις κινητοποίησεις τους οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό Επισιτισμό της Κέρκυρας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών αντιδράσεων του κλάδου

Οι εργαζόμενοι δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στην καλπάζουσα  ακρίβεια την ανέχεια, τα αντιλαϊκά μέτρα, διεκδικώντας εισόδημα αξιοπρέπειας με παράταση του επιδόματος ανεργίας και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με πραγματικές  αυξήσεις στους μισθούς.



Η πορεία με οχήματα ξεκίνησε το πρωί από το αεροδρόμιο και συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης.

Όπως ανακοίνωσαν «Παλεύουμε για την λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης του δημόσιου  συστήματος υγείας και προστασίας της υγείας των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού.

Η κυβέρνηση να δώσει τώρα οικονομική στήριξη κάλυψης των άμεσων αναγκών στους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους στον επισιτισμό τουρισμό και τα ξενοδοχεία που στενάζουν απ’ την ανέχεια και όχι να στέλνουν όπλα στον πόλεμο.

Εκφράζουμε την καταδίκη μας στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καταγγέλλουμε την εμπλοκή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και με παροχή διευκολύνσεων στο ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε:

Παράταση του επιδόματος ανεργίας σε όσους έχουν λάβει το 3μηνο επίδομα
Καταβολή επιδόματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι να εργαστούν, σε όλους όσους είναι άνεργοι και εργάστηκαν στον επισιτισμό-τουρισμό το 2019, το 2020 ή το 2021 και δεν έχουν επιδοτηθεί φέτος.

Εμφάνιση των ενσήμων των μονομερών αναστολών και πληρωμή τώρα των επιδομάτων.

Υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και κανόνες ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.

Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Μείωση στο 50 %της τιμής του ρεύματος, του νερού και των λογαριασμών τηλεφωνίας».