Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Αυλωνίτη για τις παράνομες προσλήψεις στην ΕΤΑΔ και την αναστολή λειτουργίας του Αχιλλείου

Αλέκος Αυλωνίτης
01 Μαρτίου 2022 / 15:08

ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση με θέμα «Πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις παράνομες προσλήψεις στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και αναστολή λειτουργίας του Μουσείου Αχιλλείου στην Κέρκυρα»

κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης και συνυπογράφει η βουλεύτρια του κόμματος και Τομεάρχης Πολιτισμού  κ. Σία Αναγνωστοπούλου  , προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού.
 
Στο πόρισμά του το ΑΣΕΠ αναφέρει ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε. «δεν τήρησε τις διατάξεις του νόμου, με συνέπεια όλες οι προσλήψεις που ελέγχθηκαν να είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και τα αρμόδια όργανα αυτών να υπέχουν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ενώ, παράλληλα προβλέπεται και ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ σε βάρος τους των παρανόμως καταβληθεισών αποδοχών…». Εξαιτίας αυτών των, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος νόμου, ενεργειών της η διοίκηση της ΕΤΑΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, με αντικείμενο τη νομιμότητα προσλήψεων προσωπικού, και η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για την 9η Μαρτίου 2022. 
 
Οι δύο βουλευτές ζητούν, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν από τον Υπ. Οικονομικών γιατί η ΕΤΑΔ Α.Ε. συνεχίζει τις προσλήψεις κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και των διατάξεων. Γιατί δεν συμμορφώνεται με τα οριζόμενα από το ΑΣΕΠ. Το  Υπ. Οικονομικών, ως εποπτεύουσα αρχή, θα ερευνήσει πράξεις και παραλείψεις και θα προβεί σε τυχόν καταλογισμό ευθυνών;
 
Επιπρόσθετα, κι επειδή το Αχίλλειο ανήκει στην ΕΤΑΔ Α.Ε. ζητούν από την Υπ. Πολιτισμού να ενημερωθούν  για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των έργων που εκτελούνται και το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει κλειστό καθώς και  αν έχουν εξεταστεί όλες οι πρόσφορες, σύγχρονες μέθοδοι για να μην κλείσει ολόκληρο το Μουσείο, αλλά τμήματα αυτού, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και ενίσχυσης του τουρισμού.