Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηχανοκίνητη πορεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας την Τετάρτη 2 Μαρτίου

Συνδικάτο
01 Μαρτίου 2022 / 10:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού - Τουρισμού

κλιμακώνει με νέες κινητοποιήσεις την Τετάρτη 2 Μάρτη (πανελλαδική επισιτισμού τουρισμού) και την Τρίτη 8 Μάρτη (παγκόσμια ημέρα εργαζόμενης γυναίκας).

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου την Τετάρτη τις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο
(με οχήματα), να δώσουμε ξανά την μάχη ενάντια στην καλπάζουσα  ακρίβεια την ανέχεια, τα αντιλαϊκά μέτρα, διεκδικώντας εισόδημα αξιοπρέπειας με παράταση του επιδόματος ανεργίας και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με πραγματικές  αυξήσεις στους μισθούς .

Παλεύουμε για την λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης του δημόσιου  συστήματος υγείας και προστασίας της υγείας των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού.
Η κυβέρνηση να δώσει τώρα οικονομική στήριξη κάλυψης των άμεσων αναγκών στους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους στον επισιτισμό τουρισμό και τα ξενοδοχεία που στενάζουν απ’ την ανέχεια και όχι να στέλνουν όπλα στον πόλεμο.

Εκφράζουμε την καταδίκη μας στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καταγγέλλουμε την εμπλοκή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και με παροχή διευκολύνσεων στο ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε:
 Παράταση του επιδόματος ανεργίας σε όσους έχουν λάβει το 3μηνο επίδομα
Καταβολή επιδόματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι να εργαστούν, σε όλους όσους είναι άνεργοι και εργάστηκαν στον επισιτισμό-τουρισμό το 2019, το 2020 ή το 2021 και δεν έχουν επιδοτηθεί φέτος.
Εμφάνιση των ενσήμων των μονομερών αναστολών και πληρωμή τώρα των επιδομάτων.

Υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και κανόνες ανθρώπινων συνθηκών εργασίας.

Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Μείωση στο 50 %της τιμής του ρεύματος, του νερού και των λογαριασμών τηλεφωνίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΕΦΑΛΙ  ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.
Η Διοίκηση