Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα: Νόμιμες οι προσλήψεις του «Μπάλλου» - Απάντηση στον Θ. Γαλιατσάτο

Ρόδη Κράτσα
01 Μαρτίου 2022 / 09:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο κ. Γαλιατσάτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα

μετά τη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις προσλήψεις λόγω “Μπάλλου”. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Περιφερειάρχης, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θ. Γαλιατσάτος είχε καταγγείλει την Περιφερειακή Αρχή για «πελατειακού τύπου προσλήψεις, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την μεγάλη ανάγκη πολλών νέων ανθρώπων για δουλειά».   

Η απάντηση της Ρόδης Κράτσα συνοδεύτηκε από ψήφισμα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Δευτέρας 28/2:

Αποκαλύφθηκε ότι για να πετύχει το επικοινωνιακό του παιχνίδι παραπληροφορεί συστηματικά την κοινή γνώμη για το πνευμα και το γράμμα του νόμου (Ν.4765 Άρθρο 36) αναφορικά με τις προσλήψεις λόγω της θεομηνίας “Μπάλλος”.
 
Εμπλέκει ο κ. Γαλιατσάτος εσκεμμένα την διαδικασία του Νόμου που αφορά στις έκτακτες προσλήψεις (Ν.4765 Άρθρο 36) με το Νόμο (Ν.4546) που αφορά στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου οι οποίες διέπονται από κριτήρια ΑΣΕΠ.
 
Η Περιφερειακή Αρχή έκανε σαφές ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες του σχετικού νόμου (Ν.4765 Άρθρο 36) για να καλυφθούν οι ανάγκες των Υπηρεσιών που προκύπτουν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας “Μπάλλος, η δε διαδικασία ενεκρίθη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
 
Το ψήφισμα κατά πλειοψηφία το οποίο υπερψηφίστηκε μετά από πρόταση της Περιφερειακής Αρχής είναι το ακόλουθο:

“Με αίσθημα ευθύνης η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τηρώντας πάντα την νομιμότητα αξιοποιεί κάθε νομοθετική πρωτοβουλία να δώσει  άμεσες λύσεις στην λειτουργία των υποστελεχωμένων Υπηρεσιών.

Σε μία  δύσκολη  περίοδο που η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της θεομηνίας “Μπάλος” προγραμματίστηκαν δεκαοκτώ (18) προσλήψεις βάση σχετικής νομοθεσίας (Ν.4765 Άρθρο 36) για συγκεκριμένες θέσεις και ειδικότητες για να καλυφθούν  κάποιες από τις μεγάλες ανάγκες μας, στις προκληθείσες συνθήκες.
 
Η αρμόδια υπηρεσία κίνησε την όλη διαδικασία, τηρώντας απαρέγκλιτα την νομοθεσία και την σχετική Εγκύκλιο καθώς και όλες τις διατυπώσεις δημοσιότητας και κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας.
Διευκρινίζουμε ότι οι εν λόγων προσλήψεις λόγω εκτάκτων και ειδικών αναγκών δεν πρέπει να συγχέονται με τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου οι οποίες διέπονται από διαφορετική νομοθεσία (Ν.4546).
 
Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα διεκδικεί με τεκμηριωμένα υπομνήματα προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και μετακινήσεις  από άλλους δημόσιους οργανισμούς μέσω της κινητικότητας. Συγκεκριμένα, 18 μόνιμοι υπάλληλοι ζητήθηκαν το 2020 και εγκρίθηκαν 16 ζητήθηκαν 18 το 2021 και εγκρίθηκαν 10. Επίσης 41 άτομα ζητήθηκαν με την κινητικότητα  ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η διαδικασία για 4 προσλήψεις ΙΔΟΧ 8 μηνών μέσω ΑΣΕΠ.   
 
Ως Περιφερειακή Αρχή  βρισκόμαστε σε συνεχή διαδικασία διεκδίκησης νέων θέσεων εργασίας,  με στόχο να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση, να διατηρήσουμε τις υπηρεσίες μας που κινδυνεύουν ανοικτές και να χτίσουμε σταδιακά συνθήκες τέτοιες που ν’ ανταποκρίνονται στον σημαντικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει μια Περιφέρεια, στον δρόμο της σύγχρονης ανάπτυξης.
 
Παροτρύνουμε όσους αμφιβάλλουν για την ερμηνεία του σχετικού νόμου που διέπει τις εν λόγω προσλήψεις και την τήρηση της νομιμότητας ν’ απευθυνθούν εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”.