Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Δικό μας έργο τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Ας μας δείξει η κ. Κράτσα ένα δικό της σχετικό έγγραφο!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
27 Φεβρουαρίου 2022 / 18:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με σκληρές εκφράσεις, η ΑΝΑΣΑ στην ανακοίνωσή της σχετικά με την προμήθεια νέων, πυροσβεστικών αυτοκινήτων,

αποδίδει στην περιφερειακή Αρχή Κράτσα, προσπάθεια να καπηλευτεί ενέργειες που έγιναν εξ΄ ολοκλήρου κατά τη θητεία Θ. Γαλιατσάτου:

Παρακολουθήσαμε σε τέσσερα επεισόδια την παράσταση της περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών της, όπου σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Αργοστόλι εμφανίστηκε ότι δήθεν παραδίδει στις εκεί εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 8 πυροσβεστικά οχήματα.

Πρόκειται για πολιτική απάτη και απροκάλυπτη καπηλεία του έργου της περιφερειακής αρχής της ΑΝΑΣΑ.

Η προμήθεια των οκτώ αυτών οχημάτων, και άλλων 4 που θα ακολουθήσουν, σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και εγκρίθηκε από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διοίκηση  Ιονίων Νήσων της ΠΟΥ. Συγκεκριμένα:

  • Στις 8/2/2017 εκδόθηκε με υπογραφή του περιφερειάρχη η σχετική πρόσκληση ΙΟΝ 43 προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Στις 27/4/2017 το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος υπέβαλε την πρότασή του για χρηματοδότηση 2 οχημάτων 4*4 500 λίτρων νερού, 8 οχημάτων 4*4 4000 λίτρων νερού και 4 οχημάτων 6*4 10000 λίτρων νερού και 500 αφρού.
  • Στις 28/9/2017 ο περιφερειάρχης ενέκρινε την πρόταση αυτή  και ενέταξε το έργο της προμήθειας στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ανέλαβε την υποχρέωση της διεξαγωγής του σχετικού διαγωνισμού.

Η φωτογραφία στις 3/10/2017 από κοινή συνέντευξη τύπου με τον περιφερειακό διοικητή της ΠΥ κ. Ε. Γεωργακόπουλο στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας των δυο φορέων ΠΙΝ και ΠΥ και η ένταξη της προμήθειας των πυροσβεστικών στο ΕΣΠΑ.

Καλούμε την περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και κάθε ένα από τους αντιπεριφερειάρχες, που έτρεξαν να φωτογραφηθούν δίπλα στα ολοκαίνουργια κόκκινα πυροσβεστικά οχήματα, να παρουσιάσουν μια πράξη τους, ένα έγγραφο, μία υπογραφή τους που σχετίζεται με το συγκεκριμένο έργο!

Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά και για το επίπεδο της ασκούμενης πολιτικής, δεν έχουν απολύτως τίποτα να επιδείξουν. Μόνο την ιδιοποίηση της δουλειάς της ΑΝΑΣΑ  και την καπηλεία των έργων της!

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμίζουμε ενδεικτικά περιπτώσεις έργων που έπραξε αναλόγως η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου:

  1. Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης.
  2. Περιπολικά της ΕΛΑΣ.
  3. Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης.
  4. Εργοστάσιο απορριμμάτων Ζακύνθου.
  5. Μαρίνα στο «Καφέ Γυαλί».

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ηθικό, που από μόνο του είναι πολύ σοβαρό . Είναι και ουσιαστικό και πρακτικό καθώς όταν μια περιφερειακή αρχή όπως αυτή δεν έχει να επιδείξει δικό της έργο και διαπράττει ιδιοποίηση, καπηλεία και πολιτική απάτη  παρουσιάζοντας έργα και δράσεις της ΑΝΑΣΑ ως δικά της  επιτεύγματα, πρόκειται για επιζήμια πολιτική και αυτοδιοικητική παρουσία, μια χαμένη περίοδος για τα Ιόνια Νησιά.