Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στοπ στις έρευνες και τις εξορύξεις στο Ιόνιο, ζήτησαν διαδηλωτές στην Κέρκυρα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ
25 Φεβρουαρίου 2022 / 17:58
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η συγκέντρωσή τους έγινε στην Ανουντσιάτα. Αφορμή υπήρξε από τα πρόσφατα επεισόδια με τα φαλαινοειδή που ξέβρασε η θάλασσα στις ακτές της Δυτικής Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίθεσή τους στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο - Αδριατική εξέφρασαν για μια ακόμα φορά τα μέλη του Κινήματος. Η συγκέντρωσή τους έγινε στην Ανουντσιάτα. Αφορμή υπήρξε από τα πρόσφατα επεισόδια με τα φαλαινοειδή που ξέβρασε η θάλασσα στις ακτές της Δυτικής Κέρκυρας. 



Όπως είναι γνωστό από το ρεπορτάζ, οι ζιφιοί ανέκτησαν τον προσανατολισμό τους με τη βοήθεια των εθελοντών που έπσευσαν επί τόπου.

Ο αποπροσανατολισμός τους αποδόθηκε στις σεισμικές έρευνες που διενεργούνται στη θαλάσσια περιοχή για κοιτάσματα εξορύξιμων υδρογονανθράκων.

Το επεισόδιο με τα φαλαινοειδή έφερε ξανά στη θάλασσα της Κέρκυρας, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow warrior III ενώ προκάλεσε και το κοινό αίτημα πολλών περιβαλλοντικών Οργανώσεων να σταματήσουν οι σεισμικές έρευνες.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος διέταξε να σταματήσουν και να γίνει έρευνα για την σύνδεση της δραστηριότητας με τον αποπροσανατολισμό των φαλαινοειδών.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην Ανουντσιάτα αντιτίθενται στις εξορύξεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.