Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Ανέβηκαν στο taxisnet τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Πρόστιμα
24 Φεβρουαρίου 2022 / 14:16

Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής η Τρίτη 15 Μαρτίου διαφορετικά ακολουθούν προσαυξήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ώρα της επιβολής των προστίμων για όσους Κερκυραίους άνω των 60 ετών δεν εμβολιάστηκαν έφτασε. Η κυβέρνηση κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της έκανε πράξη τα όσα είχε διαμηνύσει το προηγούμενο διάστημα για όσους πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας δεν εμβολιάστηκαν έως τις 17 Ιανουαρίου 2022. Έτσι από σήμερα το πρωί περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη όσους δεν προνόησαν μέχρι τώρα για τον εμβολιασμό τους.

Ήδη από το πρωί καταφθάνουν σωρηδόν στα λογιστικά γραφεία της Κέρκυρας, ηλεκτρονικά μηνύματα, ενημερώνοντας ότι έχουν αναρτηθεί στην προσωποποίηση πληρωμών της ΑΑΔΕ βεβαιώσεις προστίμων για τους ανεμβολίαστους πελάτες τους άνω των 60 ετών.

15 Μαρτίου

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας Φίλιππος Κορφιάτης, για τον μήνα Ιανουάριο, το διοικητικό πρόστιμο είναι 50 ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη 15 Μαρτίου. «Από τη στιγμή που βεβαιώνεται το διοικητικό πρόστιμο και δεν πληρωθεί παίρνει όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις», ανέφερε ο ίδιος.

100 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον επόμενο μήνα το διοικητικό πρόστιμο θα ανέρχεται στα 100 ευρώ και θα επιβάλλεται για όσο παραμένουν ανεμβολίαστοι οι πολίτες των 60 ετών και άνω. Σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, το πρόστιμο δεν θα βεβαιωθεί σε όσους εξαιρέθηκαν για λόγους υγείας κατόπιν απόφασης της ειδικής επιτροπής που εξέτασε το σχετικό αίτημά τους, στους άνω των 96 ετών και σε όσους δεν είναι φορολογικά ενεργοί την τελευταία 3ετία.

Η λίστα με τους υπόχρεους θα ελέγχεται κάθε μήνα το πρώτο δεκαπενθήμερο, ώστε σε περίπτωση που πληρούνται οι προϋποθέσεις να εξαιρείται ο πολίτης από το πρόστιμο ή να του επιβάλλεται το μισό εάν έχει εμβολιαστεί με μία έστω δόση το παραπάνω διάστημα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ