Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πούτιν: «Ούτε που να το σκέφτεστε!»

Σταμάτης Κυριάκης
24 Φεβρουαρίου 2022 / 13:20

Η Ρωσία δεν είναι η παρθένα του δάσους αλλά ο μόνος που δεν έχει δικαίωμα να την κρίνει είναι ο λύκος.

Σε εξέλιξη μαζική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία σε όλη την χώρα.
Ο Ζελένσκι καλέι τους ουκρανούς σε πολεμική ετοιμότητα. 
Όπως, όμως, λέει και μια παλιά Ρώσικη παροιμία:
«Αν καλέσεις μια αρκούδα σε χορό, το πότε θα τελειώσει ο χορός το αποφασίζει η αρκούδα»

Το ΝΑΤΟ έκανε το λάθος που έκαναν πάντοτε οι πανίσχυρες αυτοκρατορίες .
Η αδιάκοπη επέκταση του για τον «εκπολιτισμό των βαρβάρων της Ανατολής» είτε με πρόσχημα τον «Κομμουνισμό» είτε με πρόσχημα την απελευθέρωση των λαών από τα «αντιδημοκρατικά καθεστώτα» κάποτε θα έφτανε στο τέλος της.
Έτσι, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ξεκίνησαν την εκστρατεία προς ανατολάς.

Το Ιράκ μετατράπηκε σε σωρό ερειπίων.
Ακολούθησε η Λιβύη, το Αφγανιστάν, η Συρία, Η Γιουγκοσλαβία ενώ όλες οι χώρες που βρέθηκαν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ έγιναν προτεκτοράτα του ΝΑΤΟ.
Τελευταία έμεινε η Ουκρανία η οποία μετά το (Αμερικανοκίνητο) πραξικόπημα που ανέτρεψε την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και αφού έσπειρε τον θάνατο δια μέσου των ταγμάτων των Ναζί στο Ντομπάς ζήτησε να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Πράγμα που σημαίνει ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο η Ρωσία θα βρισκόταν, όχι απλά περικυκλωμένη αλλά με Αμερικάνικες βάσεις πυραύλων πεντακόσια χιλιόμετρα από την Μόσχα.
Οι δοκιμές στρατηγικών πυρηνικών όπλων πριν από μερικές μέρες από την Ρωσία ήταν μια δήλωση «Ως εδώ!».

Η Ρωσία δεν είναι η παρθένα του δάσους αλλά ο μόνος που δεν έχει δικαίωμα να την κρίνει είναι ο λύκος.
Προφανώς κάθε άλλο παρά είναι σοσιαλιστική χώρα. Ωστόσο έχει δικαίωμα να προστατέψει την ύπαρξή της και το δικαίωμα να αναπτυχθεί όπως αυτή νομίζει.
Η απόφαση του Κρεμλίνου να αναγνωρίσει το Ντομπάς (στο σύνολο των εδαφών που είναι συνταγματικά οριοθετημένα) είναι θετική για δύο λόγους. 
Πρώτον διότι ανακόπτεται η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς. Η Αμερικάνικη αυτοκρατορία αντιλαμβάνεται πλέον ότι δεν είναι χωρίς αντίπαλο.

Δεύτερο διότι ο λαός του Ντομπάς αποκτάει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της επιλογής του τρόπου με τον όποιο θέλει να ζήσει χωρίς την απειλή του μακροχρόνιου πολέμου που βίωνε μέχρι σήμερα.
Μας ενδιαφέρει να συνεχίσουν να υπάρχουν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ όχι γιατί έχουμε ή δεν έχουμε ταυτόσημες απόψεις αλλά γιατί αποτελούν τμήμα του Κομμουνιστικού Κινήματος και της βιομηχανικής εργατικής τάξης.
Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ βρίσκεται αντιμέτωπη με τα ζόμπι των ουκρανών ναζί και η αλληλεγγύη μας πρέπει να είναι δεδομένη. 

Είναι φανερό ότι η ανθρωπότητα έχει μπει πλέον σε μια άλλη φάση.
Η εποχή της απόλυτης κυριαρχίας της «αυτοκρατορίας» έχει κλείσει.
Η Ρωσίδα πωλήτρια ρούχων (εξ Ουκρανίας) που συναντάω κάθε πρωί μου είπε:
«Αυτοί θέλουν έναν κόσμο που όλοι θα τρώμε χάμπουργκερ ενώ θα βλέπουμε στην τηλεόραση ταινίες Top Gan με τον Τom Cruise. Εμένα μου αρέσουν τα πιροσκί και η κλασική μουσική.»
Κέρκυρα 24-2-2020