Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η έγκριση μίσθωσης του «Ακταίον» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ακταίον
24 Φεβρουαρίου 2022 / 13:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έγκριση εκκίνησης των διαδικασιών για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου,

το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, το γνωστό «Ακταίον», εισηγείται στην αυριανή τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός.

Εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από το Σώμα, η Οικονομική Επιτροπή, αφού εξετάσει την έκθεση του ορκωτού εκτιμητή θα καθορίσει τους όρους της διακήρυξης για τον πλειστηριασμό του ακινήτου που αφορούν τόσο την τιμή εκκίνησης, το ποσό της εγγύησης και το χρόνο μίσθωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τακτική που εφαρμόζει πλέον ο δήμος, στις συμβατικές υποχρεώσεις των μισθωτών των δημοτικών ακινήτων, περιλαμβάνεται πλέον η καταβολή εγγύησης, προκειμένου μην χάνουν χρήματα τα ταμεία του δήμου από ενοίκια που δεν καταβάλλονται. Κάτι που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του ακινήτου επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α και Καποδιστρίου αρ 24 (Λιστόν), κληροδότημα «Ισαβέλλας Δαλιέτου», το θρυλικό «ΖΗΣΙΜΟΣ – ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ», όπου καταβλήθηκε εγγύηση ύψους 39.000 ευρώ από τον νέο ενοικιαστή, την εταιρεία «ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι το «Ακταίον» "κατέβασε ρολά" στις 31 Οκτωβρίου, λόγω λήξης της σύμβασης και ο χώρος εκκενώθηκε, καθώς σύμφωνα με το νόμο, το ακίνητο πρέπει να είναι κενό κατά τον πλειστηριασμό.

Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από υποψήφιους μνηστήρες, που επιθυμούν να περάσει στα χέρια τους το δημοτικό ακίνητο. Απομένει ωστόσο αυτό να φανεί και κατά την υποβολή των προσφορών. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο δημοτικό ακίνητο, που είναι γνωστό στους Κερκυραίους ως «Ακταίον» λειτουργεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εδώ και 50 χρόνια.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ