Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας στην Expo Corfu 2022

Expo Corfu 2022
23 Φεβρουαρίου 2022 / 17:39

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας θα συμμετάσχει στην Expo Corfu 2022 – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός η οποία θα διεξαχθεί στις 19,20,21 Μαρτίου 2022 στο Ν. Λιμάνι Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας που ξεχωρίζει για τον ιστορικό και γαστρονομικό της πλούτο, αλλά και για την προσπάθειά της να αναδείξει την ανεκτίμητη αξία του πρωτογενή τομέα και τα διατροφικά αγαθά της Ελληνικής γης θα μαγειρεύει στη διάρκεια της Expo Corfu σε συνεργασία με το ΙΕΚ Τουρισμού και το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης αυτού.
 
Oι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Expo Corfu, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους μέσα από το γαστρονομικό δρώμενο που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας σε συνεργασία με τις ίδιες τις επιχειρήσεις και παραγωγούς που συμμετέχουν, το IEK Κέρκυρας αλλά και με τη διοργανώτρια εταιρία Exantas Greece. Οι φίλοι της γαστρονομίας θα απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της επτανησιακής γης καθώς και πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα καταξιωμένων σεφ από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.

Με χαρακτήρα ενωτικό, και σκοπό την ανάδειξη, την επιμόρφωση, την προβολή και αξιοποίηση της Επτανησιακής κουλτούρας και πολιτισμού, όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από την τοπική κουζίνα μας.

Σκοπός μας είναι η ανάγκη ενδυνάμωσης της ήδη υπάρχουσας πολιτισμικής βάσης με στόχο την εδραίωση της Επτανησιακής Γαστρονομίας ως ιδανικό προϊόν προς κατανάλωση.

Κατά τη διάρκεια της Expo Corfu 2022 , η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας θα παρουσιάσει τρία εργαστήρια/σεμινάρια με κεντρικό θέμα την Γαστρονομία.
1. Food Waste & Τοπική Γαστρονομία
Με εισηγητή τον Chef Αριστοτέλη Μέγκουλα
2. Βασικές Αρχές του Food Cost και την Αξιοποίηση του Τοπικού Πρωτογενή Τομέα στην Μαζική Εστίαση
Με εισηγητή τον κ.Προκόπη Πανδή F&B του Ομίλου Voulgaris Hospitality Group
3. Ποιοτικό Ελαιόλαδο και Σωστές Πρακτικές Συγκομιδής
Με εισηγητή τον κ.Άγγελο Ανδριώτη ιδιοκτήτης της εταιρείας Olithea Corfu Evoo και τον Γεωπόνο Βασίλη Μουσελίμη
Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε και να στηρίξετε τα Επτανησιακά Προϊόντα, καθώς και να τα δοκιμάσετε.
 
Με τιμή
ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ