Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από Πέμπτη η διάθεση στα φαρμακεία των self test μαθητών - εκπαιδευτικών

self test
23 Φεβρουαρίου 2022 / 10:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από αύριο Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση πέντε δωρεάν self tests

σε όλους τους μαθητές και στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 28 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σημειώνεται ότι η διάθεση θα γίνεται από την Πέμπτη 24/2 έως την Τετάρτη 2/3 κατά τις εργάσιμες ημέρες και όχι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Υπενθυμίζεται ότι:
- Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
- Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
- Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.