Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζί με τον Κάσσιο Δία «έτρεξε» ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Κάσσιος Δίας
22 Φεβρουαρίου 2022 / 17:04

Aρωγός στο σημαντικό αθλητικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας «10ο ορεινό αγώνα υπεραπόστασης ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπο την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κερκύρας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή 193 αθλητών ο «10ος ορεινός αγώνας  υπεραπόστασης 80 χιλ. ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ» που διοργάνωσε  ο Δρομικός Περιπατητικός Σύλλογος «ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ», το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 με αφετηρία και τερματισμό την Κασσιώπη  ενώ την τιμητική τους είχαν τα μονοπάτια που συνδέουν την παράκτια ζώνη της Β.Α Κέρκυρας με την ψηλότερη κορυφή του Νησιού τον Παντοκράτορα και τους γύρω παραδοσιακούς οικισμούς.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε συνεχή άψογη συνεργασία όλο το διάστημα βρίσκονταν ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χαρίτων Κουτσούρης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Θεόδωρος Μαυρωνάς, με το  Δρομικό Περιπατητικό Σύλλογο «ΚΑΣΣΙΟΣ ΔΙΑΣ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή  απονομής των βραβείων την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο  Δήμος Βόρειας Κέρκυρας για τη συμβολή του στη διοργάνωση του «1ου ULTRA ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ» .

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Βόρειας Κέρκυρας Θεόδωρος Μαυρωνάς  σε δήλωση του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του «Κάσσιου Δία», στους συμμετέχοντες, στους ακούραστους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους, στους προέδρους και στα τοπικά συμβούλια της περιοχής, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στην εθελοντική ομάδα διάσωσης, στην ιατρική ομάδα, στην πολιτική προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και γενικά όσες και όσους με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν. Ελπίζω η προσπάθειά αυτή να συνεχιστεί και να γίνει παράδειγμα σε όλους μας.

Σήμερα ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πλαισιωμένοι από το μοναδικό μας περιβάλλον «έτρεξαν μαζί», αφού ο αγώνας τους πάντρεψε αρμονικά καθώς η χάραξη των διαδρομών έγινε και με βάση και την ανάδειξη κάποιων σημείων αναφοράς  του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας».
 
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Έργων, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χαρίτων Κουτσούρης μετέφερε τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες  του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη ο οποίος την ίδια ώρα της απονομής συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ήρωα του πολεμικού Ναυτικού Εκτορα Γιαλοψό στον Αφιώνα.