Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Αθήνα για προετοιμασία η Ηρώ Βραδή

ΣΤΙΒΟΣ
18 Φεβρουαρίου 2022 / 15:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου για τον στίβο στην Κέρκυρα αποτελεί τροχοπέδη στα όνειρα και στις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών ώστε να πετύχουν υψηλούς στόχους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου για τον στίβο στην Κέρκυρα αποτελεί τροχοπέδη στα όνειρα και στις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών ώστε να πετύχουν υψηλούς στόχους. Οι διακρίσεις των τελευταίων χρόνων θα μπορούσαν να είναι πολλαπλάσιες, αν είχε η Κέρκυρα αυτό που της αξίζει, αλλά πήξαμε σε υποσχέσεις και είμαστε κενοί από έργα.

Η 18χρονη Ηρώ Βραδή στο σχεδιασμό που έχει κάνει ο προπονητής της Παύλος Σκορδίλης, προετοιμάζεται για να πετύχει το όριο και να πάει σ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει τον Ιούλιο στο Κάλι της Κολομβίας. Βέβαια χειμερινή προετοιμασία πώς να κάνει και πώς να περιμένουμε από αυτό το κορίτσι όσο και αν προσπαθεί να είναι στις κορυφαίες του κόσμου;

Ένα μίτινγκ στο ΣΕΦ και οι Βαλκανικοί αγώνες Κ-20 το περασμένο Σάββατο, όπου πήρε την 2η θέση, είναι ουσιαστικά η αγωνιστική της προετοιμασία, μηδαμινή για τις ανάγκες της και τους φετινούς της στόχους.

Η Ηρώ στο Stivostime για τους Βαλκανικούς αγώνες είπε: «Είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου. Είχα ένα θέμα με τα κοντάρια, γιατί ήταν καινούρια και δεν τα έχω συνηθίσει». Από την πλευρά του ο Παύλος Σκορδίλης που οι Παγκόσμιες, Πανευρωπαϊκές και Βαλκανικές επιτυχίες, τα ρεκόρ των αθλητών του τον έχουν κάνει ξεχωριστό προπονητή αναφοράς, δήλωσε: «Χρειάζεται να βάλουμε προπόνηση και να μάθει τα νέα κοντάρια. Λόγω των συνθηκών στην Κέρκυρα θα έρθουμε από το Σάββατο στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ για προετοιμασία μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ… η χειμερινή περίοδο στο νησί ήταν δύσκολη. Έριξε για μεγάλο διάστημα πολύ βροχή και είχε και αέρα. Παρόλα αυτά πήγαμε καλά στους Βαλκανικούς Αγώνες. Ο στόχος για την Ηρώ είναι το Κάλι».

Να σημειώσουμε ότι το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι 4,05μ. με την Ηρώ πέρσι στα 17 της χρόνια να έχει φτάσει στα 3,95μ. και φέτος αν όλα πάνε καλά στη συνέχεια θα κυνηγήσει το όριο, ο Π. Σκορδίλης αν και είναι απογοητευμένος από τις άθλιες συνθήκες προετοιμασίας το χειμώνα, πιστεύει ότι με πολύ δουλειά τα καταφέρει η Ηρώ.  

Η μετάβαση στην Αθήνα θα της δώσει και τη δυνατότητα να δοκιμάσει και να «μάθει» τα καινούρια κοντάρια που τα αγόρασε ο ΟΛΚΕ, κάτι που είναι απαραίτητο για τους αγώνες της.  Ευχή όλων να πετύχει τους στόχους της.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια