Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φωτιά σε πλοίο με 237 επιβάτες έξω από την Ερείκουσα

Φωτιά πλοίο
18 Φεβρουαρίου 2022 / 06:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Επιβάτες και πλήρωμα έχουν εγκαταλείψει το πλοίο - Δεν αναφέρονται αγνοούμενοι

ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ. Φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 6 το πρωί στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο “Euroferry Olympia”, σημαίας Ιταλίας, που εκτελούσε δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Πρίντεζι.

Στο πλοίο που καίγεται, βρίσκονται 237 επιβάτες και 51 προσωπικό και αυτήν την ώρα (6:20)  βρίσκεται έξω από την Ερείκουσα των Διαποντίων Νησων, βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο τρίτο κατάστρωμα και λόγω των εύφλεκτων υλικών εξαπλώθηκε γρήγορα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού, στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον πέντε σωστικά σκάφη του λιμενικού, ενώ δόθηκε εντολή στους επιβάτες και το πλήρωμα να  εγκαταλείψουν με σωστικές λέμβους το πλοίο.

Όπως μεταδίδει τo Open, οι επιβάτες βρίσκονται ήδη στις βάρκες και έχει γίνει καταμέτρηση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.