Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εξοπλισμοί της Ελλάδας είναι επιθετικοί

Σταμάτης Κυριάκης
17 Φεβρουαρίου 2022 / 18:44

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει τα εξοπλιστικά προγράμματα σαν αναγκαία προϋπόθεση για την άμυνα της χώρας και παρά τις πλάτες που βάζει η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κρυφτεί η αλήθεια.

Η Ελλάδα πληρώνει και εξοπλίζεται για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  με μόνο αντάλλαγμα να  γίνεται ο υπ’ αριθμόν ένας στόχος στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση πολεμικής ανάφλεξης.
Η ειρωνεία είναι ότι αυτή η εκστρατεία εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων χρηματοδοτείται από τον Ελληνικό λαό στο όνομα της διασφάλισης της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν αναμενόμενη.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης  στην Βουλή  (15.02.2022) για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, ο Τσίπρας είδε «αντιφάσεις» ανάμεσα στην εξοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης βρήκε το εξοπλιστικό πρόγραμμα «υψηλού κόστους» .
Μόνη εξαίρεση το ΚΚΕ  (που καταψήφισε στο σύνολο) και  με τον Δ. Κουτσούμπα να κάνει μια γενική αντιιμπεριαλιστική ομιλία για να καταλήξει στο ότι : «Το ερώτημα δεν είναι εξοπλισμός ή όχι. Για εμάς το κρίσιμο ζήτημα είναι τι είδους εξοπλισμός, με τι προσανατολισμό και για ποιές ανάγκες».
Ο εξοπλισμός της Ελλάδας γίνεται για να μετατραπεί η χώρα σε αστακό  του ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η μόνη χώρα  με την οποία έχει διαφορές η χώρα είναι η Τουρκία  με την οποία είμαστε μέλη στην ίδια συμμαχία και εξοπλιζόμαστε αμφότεροι από τους ίδιους προμηθευτές όπλων οι οποίοι έχουν και τα μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή.
Οι Γάλλοι αλλά και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαμάχη με την Τουρκία (προς το παρόν)  για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου.

Κάθε που  οξύνεται η κόντρα καλείται η Ελλάς  να αγοράσει  Γαλλικές φρεγάτες  και  Αμερικάνικα F-35  και να εξαναγκάζεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει  δισεκατομμύρια.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα μετατρέπεται σε προπύργιο των ΗΠΑ με την δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων και με το κίνδυνο σε μια (πιθανή)  ιμπεριαλιστική σύγκρουση  να γίνουμε παρανάλωμα του πυρός πρώτοι από όλους .
Έτσι η Ελλάδα , η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης , ρημαγμένη από τα μνημόνια των «συμμάχων»  μας,  καλείται να συντηρεί στα σύνορα του δυτικού κόσμου έναν πανάκριβο και υπερσύγχρονο στρατό  την στιγμή που άλλες χώρες της ΕΕ  αγοράζουν ποδήλατα για την δημοτική τους αστυνομία.
Το ζήτημα, λοιπόν,  δεν είναι «τι είδους εξοπλισμός;» που λέει ο Δ. Κουτσούμπας.
Το ζήτημα είναι ότι όσο η χώρα είναι υποχείριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κανενός είδους εξοπλιστικά προγράμματα  δεν χρειάζεται  η χώρα .

Οι μόνοι εξοπλισμοί που θα ήταν απαραίτητοι θα ήταν οι εξοπλισμοί μιας επαναστατημένης Ελλάδας προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία  και την λαϊκή  κυριαρχία.
Οι μόνοι εξοπλισμοί που εγκρίνουμε είναι οι εξοπλισμοί της Κούβας , της Βενεζουέλας και των Λαϊκών δημοκρατιών του Ντομπάς.
Ακόμα και οι εξοπλισμοί των εξαμβλωμάτων τύπου Β. Κορέας εξυπηρετούν την διαιώνιση στην εξουσία μιας  κάστας αδίστακτων  γραφειοκρατών που βασιλεύουν   εν ονόματι  του Κομμουνισμού.