Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή συμπαράστασης από τον Αλ. Αυλωνίτη προς τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Αλέκος Αυλωνίτης
17 Φεβρουαρίου 2022 / 17:01

«Τα πρωτοφανή επίπεδα πληθωρισμού στη χώρα μας και η ελλειμματική στάση της κυβέρνησης στην προστασία της αγοράς, έχουν επιφέρει οικονομική αφαίμαξη των εμπορικών επιχειρήσεων»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή συμπαράστασης προς τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για την κατάσταση του εμπορικού κόσμου και τις μεγάλες δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι άνθρωποι του εμπορίου.

Ο βουλευτής τόνισε πως τα πρωτοφανή επίπεδα πληθωρισμού στη χώρα μας και η ελλειμματική στάση της κυβέρνησης στην προστασία της αγοράς, έχουν επιφέρει οικονομική αφαίμαξη των εμπορικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα η τύχη της πλειονότητας της μικρομεσαίας δραστηριότητας να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Ο εμπορικός κόσμος πρέπει να στηριχτεί και να λάβει πιο ουσιαστικά και με θεσμικό τρόπο εργαλεία από την Πολιτεία που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει παρά τις δυσκολίες τη  δραστηριότητα του.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :

Κέρκυρα, 17.02.2022
Προς
Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θέμα: «Συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα της τοπικής αγοράς»

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ.

Με την παρούσα θα ήθελα να σας εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα όσα καταλογίζεται για τη σημερινή κατάσταση του εμπορικού κόσμου και τις μεγάλες δυσκολίες με τις οποίες έρχεστε καθημερινά αντιμέτωποι.

Προσωπικά εγώ, αλλά και το κόμμα μου από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουμε στηλιτεύσει επανειλημμένα την ελλειμματική στάση της κυβέρνησης στην προστασία της αγοράς, στη λήψη διορθωτικών φορολογικών μέτρων αλλά και στην εφαρμογή μέσων ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας. Τόσο οι συνέπειες της μακράς οικονομικής κρίσης που ζήσαμε, όσο και της υγειονομικής πανδημίας έχουν δημιουργήσει ένα παρατεταμένο αρνητικό σκηνικό που δυσχεραίνει τις εμπορικές συναλλαγές στο βαθμό που προκαλείται η αλλοίωση ενός ολόκληρου τομέα.

Σήμερα, τα πρωτοφανή επίπεδα πληθωρισμού στη χώρα μας και η κρίση της ακρίβειας ως συνέπεια και της ενεργειακής κρίσης σε συνδυασμό με την έλλειψη ενός μεθοδευμένου σχεδίου ελέγχου των όρων της αγοράς, όπως ευλόγως εξηγείτε και εσείς, συμβάλλουν στην περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των εμπορικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα η τύχη της πλειονότητας της μικρομεσαίας δραστηριότητας να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Εκφράζω και εκφράζουμε σταθερά και αταλάντευτα την άποψη ότι, ο εμπορικός κόσμος πρέπει να στηριχτεί και να λάβει πιο ουσιαστικά και με θεσμικό τρόπο εργαλεία από την Πολιτεία που θα τον επιτρέψουν να συνεχίσει παρά τις δυσκολίες, την οικονομική του δραστηριότητα. Μέτρα πιο δίκαιης φορολόγησης, μέτρα χρηματοδοτικά που αυξάνουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεών σας, μέτρα αντιμετώπισης του αυξημένου κόστους λειτουργίας και γενικότερα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης στο εμπόριο, αποτελούν προτάσεις που διατυπώνουμε και καταθέτουμε στην ελληνική κυβέρνηση, αναλογιζόμενοι ως αξιωματική αντιπολίτευση την κρισιμότητα της κατάστασης και τις προκλήσεις που διαρκώς προκύπτουν.

Σε αυτό το πνεύμα της πλήρους κατανόησης των δυσκολιών και της αλληλεγγύης στο γενικό σας αίτημα να παραμείνει ο κόσμος του εμπορίου ενεργός, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε και να αναδεικνύουμε τις θέσεις μας, οι οποίες συμπλέουν απόλυτα με όσα αναλυτικά περιγράφετε στην επιστολή σας και υποστηρίζουν τόσο τη σπουδαιότητα ελάφρυνσης των οικονομικών σας βαρών όσο και της αναζωογόνησης των προοπτικών εργασίας με πρακτικό και ρεαλιστικό τρόπο.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενέργεια κρίνετε σκόπιμη που θα συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση αλλά και δικαίωση των αιτημάτων σας.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού