Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περί τα 1.000 κρούσματα σε μαθητές από αρχές Φεβρουαρίου έως σήμερα

ΣΕΠΕ
12 Φεβρουαρίου 2022 / 11:26

Ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από το Υπ.Παιδείας όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση για τον περιορισμό της διάσπορας στα σχολεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον κώδωνα του κινδύνου για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία της Κέρκυρας κρούουν ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καθώς από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα καταγράφηκαν περί τα 1.000 κρούσματα σε μαθητές και 60-70 σε εκπαιδευτικούς.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί, τα δυο εκπαιδευτικά σωματεία, τονίστηκε ότι είχαν προειδοποιήσει για το κύμα έξαρσης της πανδημίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού της Κέρκυρας, αλλά ωστόσο δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα κάποιο μέτρο.

"Δυστυχώς κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί με αποτέλεσμα τις δυο τελευταίες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων να έχουμε 100% αύξηση των κρουσμάτων στις σχολικές αίθουσες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 10 Γενάρη που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στην πρωτοβάθμια μόνο εκπαίδευση, είχαμε 100 κρούσματα. Αυτές τις δυο τελευταίες εβδομάδες έχουμε κάθε εβδομάδα πάνω από 200 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς", τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης.

Αδιαφορία

Όπως είπε, οι φωνές των εκπαιδευτικών δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα, καθώς στην επιστολή που έστειλε ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας στην Δήμαρχο Κ.Κέρκυρας, ώστε να υπάρξει συντονισμός των υπηρεσιών, προκειμένου να υπάρχει ξεχωριστό διακριτό σημείο για την διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων rapid test για την εκπαιδευτική κοινότητα μέσω της συνδρομής αγροτικών ιατρών, έλαβαν αδιαφορία.

"Είναι προκλητική η αδράνεια των αρμοδίων. Το κλίμα μέσα στις σχολικές αίθουσες μόνο παιδαγωγικό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το μάθημα δεν μπορεί να γίνεται με λιγότερους απο τους μισούς μαθητές που έρχονται και το πρωτόκολλο του 50% + 1 δημιουργεί μια επίπλαστη πραγματικότητα απρόσκοπτης λειτουργίας  των σχολείων. Στην πραγματικότητα το μάθημα δεν μπορεί να γίνει", παρατήρησε ο κ.Κουρσάρης.

Ζητούν μέτρα

Πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση λήψη μέτρων από το Υπ.Παιδείας όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η υγιεινή  και η δημόσια υγεία στους χώρους των σχολείων αλλά και το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης.

538 κρούσματα στα γυμνάσια - λύκεια

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος, τόνισε ότι 503 μαθητές και 35 καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα στα γυμνάσια και τα λύκεια. 

"Είναι φανερό πλέον ότι η πανδημία έχει ξεφύγει από τα χέρια της κυβέρνησης και από το Υπ.Παιδείας. Έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ανοσία της αγέλης. Ένα μεγάλο κομμάτι της διασποράς των 300 πλέον κρουσμάτων κάθε μέρα στην Κέρκυρα, οφείλεται στα σχολεία. Βλέπουμε την αδιαφορία κυβέρνησης, Υπουργείου και των τοπικών αρχών να μην παίρνουν ούτε ένα μέτρο", πρόσθεσε ο ίδιος σχολιάζοντας ότι αυτή την στιγμή υπάρχει αποδεκατισμός της σχολικής κοινότητας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Ο κ. Καπετάνιος προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή των δυο εκπαιδευτικών σωματείων και της Ένωσης Γονέων Κέρκυρας το προσεχές διάστημα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ