Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜέΡΑ25 Κέρκυρας: Καταγγέλλει αστυνομοκρατία και τρομοκράτηση των πολιτών (video)

ΜέΡΑ25
11 Φεβρουαρίου 2022 / 12:17

«Ζητάμε να αρθούν όλα τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή περιστατικό βεβαίωσης προστίμου σε μουσικό του δρόμου για μη χρήση μάσκας, το ΜέΡΑ25 Κέρκυρας καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών με πρόσχημα την πανδημία. Ο Βασίλης Καββαδίας, μέλος της Οργάνωσης Βάσης του κόμματος, κατήγγειλε το περιστατικό στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας ήδη κάνει με τα μέλη της οργάνωσης παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Καββαδίας: «Αστυνομικός χωρίς μάσκα»

Όπως καταγγέλλει μάλιστα η οργάνωση, ένας από τους δύο αστυνομικούς που βεβαίωσαν το πρόστιμο δεν φορούσε μάσκα. 
«Έκοψαν κλήση 300 ευρώ, σε έναν άνθρωπο που ζει από αυτά που αφήνει ο καθένας από ευχαρίστηση. Ένας πολίτης διαμαρτυρήθηκε και μετά από λίγο ήρθε και τρίτος αστυνομικός με μηχανή αυτή τη φορά, ο οποίος απλά δεν φορούσε μάσκα. Στην παρατήρηση δε του συμπολίτη μας "Γιατι δεν γρέφετε και τον συνάδελφό σας" δεν του έδωσαν καμία σημασία» λέει ο Β. Καββαδίας.

Να αρθούν τα πρόστιμα 

Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό:«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, μέσω της αστυνομίας, κατατρομοκρατεί οποιονδήποτε και οποιοδήποτε λόγο, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Μην ξεχνάμε τρομοκρατία δεν είναι μόνο σε πλακώνουνε στο ξύλο με τα ρόπαλα οι αστυνομικοί. Είναι να σου ρίχνουν 300 ευρώ πρόστιμο, είναι να μην έχεις δουλειά, να απολύεσαι κ.α. 

Αυτό που ζητάμε σαν κόμμα είναι να αρθούν όλα τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση της πανδημίας για να τσακίσουν ένα λαό, πρέπει να σταματήσει», επεσήμανε ο Βασίλης Καββαδίας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ