Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι μόνιμοι κάτοικοι Παλιάς Πόλης για τα κολωνάκια απαγόρευσης στάθμευσης

Κολωνάκια
10 Φεβρουαρίου 2022 / 10:37

Ανησυχούν ότι τα κολωνάκια θα επεκταθούν, όχι σε σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία αλλά τα τραπεζοκαθίσματα...

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την τοποθέτηση εμποδίων για την στάθμευση οχημάτων (κολωνάκια), υπάρχει έκδηλη αγωνία στους μόνιμους κατοίκους ότι η δράση (όπως και στο παρελθόν) θα επεκταθεί και σε σημεία που τα αυτοκίνητα δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία, αλλά την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης, απέστειλε στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών επιστολή, με την οποία του υπενθυμίζει την υπόσχεση της Δημοτικής αρχής και ζητά την άμεση οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης μονίμων κατοίκων παράλληλα με την τοποθέτηση εμποδίων, με την συνεργασία Τεχνικών Υπηρεσιών και Συλλόγου Κατοίκων. Πρακτικές του παρελθόντος με αποκλεισμό περιοχών (πχ Αγ. Πατέρες) και μετατροπής τους σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης δεν μπορεί να τύχουν αποδοχής.
 
Κέρκυρα 09/02/2022

Προς: Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Υποδομών & Δικτύων
 
Κοιν:  Δήμαρχο Κέρκυρας κα. Μερόπη Υδραίου
 ΜΜΕ
 
Θέμα: Σήμανση θέσεων στάθμευσης μονίμων κατοίκων στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας

Αξιότιμε  κ. Αντιδήμαρχε Τεχνικών Έργων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, έχει προβεί στην τοποθέτηση κολωνακίων, προκειμένου να αποφευχθεί η άναρχη στάθμευση. Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται σύμφωνα με δηλώσεις σας στις οδούς Παδοβά, Δεσύλλα, Δημουλίτσα και Σχολεμβούργου. Παράλληλα εντείνονται οι δηλώσεις για αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής στον οργανωμένο χώρο στάθμευσης της κάτω πλατείας, χωρίς καμία αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι με τα οχήματα των μονίμων κατοίκων που σταθμεύουν εκεί.
Πάγια θέση του Συλλόγου Μόνιμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης, είναι ότι πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας εντός του ιστού της πόλεως, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους. Στην βάση των δύο παραπάνω θέσεων, και με δεδομένη την έντονη ανησυχία των κατοίκων, περιμένουμε από την υπηρεσία σας, να καλέσει το Σύλλογο, ώστε από κοινού να λύσουν τόσο το ζήτημα της άναρχης στάθμευσης που δημιουργεί προβλήματα στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, όσο και στο ζήτημα στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων.
Τέλος πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι ανωτέρω απώλειες θέσεων στάθμευσης σε συνδυασμό με την απώλεια των θέσεων στο πάρκινγκ της Λαϊκής, χωρίς να έχουν λειτουργήσει τα περιφερειακά πάρκινγκ και χωρίς να έχουν ληφθεί άλλα παράλληλα ανακουφιστικά μέτρα, έχουν οξύνει σε πρωτοφανή βαθμό το πρόβλημα στάθμευσης, στην Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας και ιδιαίτερα των Μονίμων Κατοίκων.
Με τιμή
Για το Σύλλογο
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Ολύμπιος