Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με εργολάβο στο κτήριο Ασάνη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Κτήριο Ασάνη
09 Φεβρουαρίου 2022 / 09:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλα δείχνουν ότι το κτίριο "πνέει τα λοίσθια", όχι σήμερα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλα δείχνουν ότι το κτίριο είναι πλέον ετοιμόρροπο, όχι σήμερα αλλά εδώ και πολλά χρόνια Τα σημάδια φθοράς που ήταν εμφανέστατα, πλέον έχουν δώσει τη θέση τους σε υλικά που πέφτουν. Η σκέπη έχει ήδη καταρρεύσει. Σοβάδες, τζάμια  πέφτουν στο δρόμο όλο και πιο συχνά και μόνον από σύπτωση δεν έχει τραυματιστεί άνθρωπος.  

Σημειώνεται ότι το κτήριο -ντροπή βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, σε απόσταση αναπνοής από το Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο!

Σήμερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος επισκέπτεται το κτήριο μαζί με μηχανικό και εργολάβο, ώστε να κάνουν αρχικά κάποιες μικροπαρεμβάσεις για την αποφυγή ατυχημάτων. «Θα αντικαταστήσουμε τις κουρελιασμένες λινάτσες, θα ελέγξουμε τη σκαλωσιά και επίσης θα καρφώσουμε κάποια σάπια παράθυρα ώστε να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν τα ατυχήματα» λέει στην "Ε"  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος



«Το «αγκάθι» είναι ότι το κτήριο είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τόσο εμείς όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή έχουμε κάνει αρκετά διαβήματα ώστε να γίνουν σωστικές εργασίες αλλά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει τεράστια γραφειοκρατεία. Στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Υπουργείο η Δήμαρχος ζήτησε να παρέμβουμε έστω και σωστικά στο κτήριο. Τις επόμενες μέρες θα μπούμε και στο εσωτερικό του, με μεγάλη προσοχή γιατί έχει πέσει η σκεπή. Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο αποστέλλοντας και τεχνική έκθεση, ώστε να γίνουν επιτέλους ενέργειες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τονίζει μάλιστα «ο,τι αντιδράσεις κι αν έχουμε, ακόμα και αν μας μας πάρουν αυτόφωρο, πρέπει να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις, ακόμα και αν δεν είναι στη δική μας δικαιοδοσία. Από κάτω περνούν άνθρωποι, παιδιά. Είναι κίνδυνος - θάνατος. Εμείς δεν μπορούμε να το αφήσουμε άλλο έτσι γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Ήδη βάλαμε εκεί κορδέλες, γιατί υπήρχε κίνδυνος με τους ισχυρούς ανέμους να πέσουν κι άλλα υλικά».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ