Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν κατεβαίνει η Βολίδα στο ματς με τον Ερμή

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
08 Φεβρουαρίου 2022 / 14:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποιοι δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θέλει θυσίες, κατανόηση αλλά και στήριξη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποιοι δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θέλει θυσίες, κατανόηση  αλλά και στήριξη. Την ερχόμενη Κυριακή η διοργανώτρια ΕΠΣΕΔΕ του πρωταθλήματος βόλεϊ στην ΒΔ Ελλάδα, όρισε το ματς ανάμεσα σε Ερμή Ηγουμενίτσας και Βολίδα να ξεκινήσει στις 7μ.μ. Η Βολίδα ζήτησε  και από την διοργανώτρια, αλλά και από την αντίπαλη ομάδα, το παιγνίδι να ξεκινήσει μια ώρα ενωρίτερα, έτσι ώστε να είναι εφικτό να επιστρέψει η ομάδα στο νησί με το καράβι των 8.30μ.μ. Και αυτό γιατί ένας αγώνας βόλεϊ που κρατάει πάνω από μιάμιση ώρα, θα ανάγκαζε τη Βολίδα να επιστρέψει με το καράβι των 11.30, που σημαίνει περίπου 1.30 μετά τα μεσάνυχτα τη Δευτέρα θα ήταν στο λιμάνι της Κέρκυρας και οι αθλητές που είναι από τη Λευκίμμη, θα έφταναν περίπου στις 3 τα ξημερώματα στα σπίτια τους, ενώ θα πρέπει την επομένη να πάνε για δουλειά.

Ούτε η ΕΣΠΕΔΕ έκανε κάτι, ούτε η ομάδα του Ερμή δέχθηκε κάτι τέτοιο και οι άνθρωποι της Βολίδας αποφάσισαν (και καλά έκαναν) να μην πάει η ομάδα να παίξει. Το να εξυπηρετήσεις ένα ερασιτεχνικό σωματείο σε ένα δίκαιο αίτημά του, είναι υποχρέωση, αλλά δυστυχώς ακόμη και η αντίπαλη ομάδα δεν κατανόησε το πρόβλημα.

Κάπως έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να σταθούμε σε έναν αγώνα μπάσκετ της Β ΕΣΚΑΒΔΕ  που είναι το Λέων – Πήγασος Ν. Κέρκυρας και ορίστηκε στις 20.30. Λογικά θα τελειώσει στις 22.30μ.μ.  και τα παιδιά  της Λευκίμμης θα επιστρέψουν μετά τα μεσάνυχτα στα σπίτια τους. Και μιλάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μαθητές και στις 7 το πρωί θα πρέπει να πάνε σχολείο. Πόσο δύσκολο θα ήταν το παιγνίδι να γίνει ενωρίτερα και το Σάββατο με αλλαγή του παιγνιδιού του Ναυσίθοου και της ΓΕΚ. Είμαστε σίγουροι ότι επειδή ο Όμιλος απαρτίζεται από ομάδες της Κέρκυρας, υπάρχει κατανόηση και θα ήταν καμιά ομάδα αρνητική για κάτι τέτοιο. Πρέπει να βοηθάμε τα ερασιτεχνικά σωματεία όπου και όταν είναι εφικτό και να μην αντιμετωπίζουμε ψυχρά και όχι ανθρώπινα τέτοιες περιπτώσεις.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια