Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέλαβε τα κλειδιά ο νέος ιδιοκτήτης του «Ζήσιμου»

Ζήσιμος
01 Φεβρουαρίου 2022 / 13:12

Εν αναμονή της σύνταξης του φακέλου από ορκωτό εκτιμητή για το μηναίο μίσθωμα στο «Ακταίον»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα χέρια του νέου μισθωτή έχει περάσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, το ακίνητο του θρυλικού «ΖΗΣΙΜΟΣ – ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ» επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α και Καποδιστρίου αρ 24 (Λιστόν), κληροδότημα «Ισαβέλλας Δαλιέτου».

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Κέρκυρας Γιώργος Παντελιός, ο νέος ιδιοκτήτης του καταστήματος, η εταιρεία ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ και ΣΙΑ ΕΕ δηλαδή, έχει ήδη καταβάλλει την εγγύηση ύψους 39.000 ευρώ αλλά και δυο ενοίκια, με το μηναίο μίσθωμα να ανέρχεται στις 15.050 ευρώ μαζί με το χαρτόσημο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιθυμία των νέων ιδιοκτητών είναι να ανοίξει το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το Πάσχα, ωστόσο λόγω των μεγάλων χρόνων παραδόσεων σε εξοπλισμό κρίνεται ως δύσκολος στόχος. Σημειώνεται ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία που διαθέτει πλήθος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπήρξε η μόνη ενδιαφερόμενη στον πλειστηριασμό που διενήργησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τον περασμένο Σεπτέμβριο για την μίσθωση του καταστήματος.

Όπως τονίζουν πηγές στην «Ε», η ιδιοκτήτρια εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης του χώρου, προκειμένου εν συνεχεία να κατατεθεί προς έγκριση στην Αρχαιολογία.

Στο «Ακταίον»

Στο μεταξύ εν αναμονή της σύνταξης του φακέλου από ορκωτό εκτιμητή, προκειμένου να καθοριστεί το μηναίο μίσθωμα βρίσκεται ο Δήμος, ώστε να προχωρήσει ο πλειστηριασμός ακόμη ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, το γνωστό «Ακταίον».

Όπως ανέφερε ο κ. Παντελιός μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, θα συνεδριάσει ακολούθως η Οικονομική Επιτροπή και θα καθοριστεί η ημέρα διεξαγωγής του πλειστηριασμού για την μίσθωση του χώρου που λειτούργησε όχι μόνον ως καφετέρια και αργότερα ως εστιατόριο, αλλά και ως φιλόξενος χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, προβολών.

«Μνηστήρες»

Σύμφωνα με τον κ. Παντελιό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από υποψήφιους μνηστήρες, που επιθυμούν να περάσει στα χέρια τους το δημοτικό ακίνητο. Απομένει ωστόσο αυτό να φανεί και κατά την υποβολή των προσφορών, καθώς δεν αποκλείονται και εκπλήξεις όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της επιχείρησης που λειτουργεί στην δημοτική πλαζ του Μον Ρεπό.

Υπενθυμίζεται ότι το «Ακταίον» "κατέβασε ρολά" στις 31 Οκτωβρίου, λόγω λήξης της σύμβασης και ο χώρος εκκενώθηκε, καθώς σύμφωνα με το νόμο, το ακίνητο πρέπει να είναι κενό κατά τον πλειστηριασμό. Όπως διευκρίνισε πάντως ο κ. Παντελιός στις συμβατικές υποχρεώσεις των νέων ιδιοκτήτων περιλαμβάνεται πλέον η καταβολή της εγγύησης, προκειμένου μην χάνουν χρήματα τα ταμεία του δήμου από ενοίκια που δεν καταβάλλονται.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ