Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κόπηκε» από την συνεδρίαση του Π.Σ το θέμα της υγείας με απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΙΝ

ΠΙΚΠΑ
29 Ιανουαρίου 2022 / 09:51

Το κλείσιμο του ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) στην Κέρκυρα και τις συνέπειες του πρέπει να διερευνήσουν οι εισαγγελικές αρχές, αναφέρει ο κ.Μιχαλάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Κόπηκε» από την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων το θέμα της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά παρότι είχε προταθεί από τις παρατάξεις ΑΝΑΣΑ και ΛΑΣΥ. Όπως επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος του Π.Σ Αλέκος Μιχαλάς, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, το θέμα δεν συζητήθηκε μετά από πρόταση της κ. Κράτσα και με απόφαση της πλειοψηφίας (των συνεργαζομένων γνωστών παρατάξεων.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει ο κ.Μιχαλάς:


"Η απόφαση αυτή επιβλήθηκε ενώ γνωρίζουν πιστεύω όλοι τους την υποβάθμιση της υγείας ιδιαίτερα στη Κέρκυρα που είναι ακραία προβληματική στα όρια του επικίνδυνου, παρά τις εξαιρετικές, φιλότιμες και τιτάνιες πολλές φορές προσπάθειες των λειτουργών της υγείας.

Σαν να μην έφτανε αυτό στην πολύπαθη Κέρκυρα η 6η ΥΠΕ και οι τοπικά διορισμένοι από την κυβέρνηση εγκάθετοι της Υγείας έβαλαν λουκέτο στο ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ).
Έβαλαν λουκέτο στη πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα του παιδικού πληθυσμού, στερώντας την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα των νεογνών, των βρεφών και των μικρών παιδιών ιδιαίτερα των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Εγκατέλειψαν την υγεία αυτών των παιδιών στο έλεος του θεού, χωρίς καμία πρόβλεψη, καμία ρύθμιση, καμία φροντίδα και κανένα συντονισμό γιατί προφανώς θεωρούν αυτά τα παιδιά ενός κατώτερου θεού.
Άφησαν ένα ολόκληρο νομό χωρίς παιδίατρο, χωρίς προσωπικό στη πρωτοβάθμια υγεία μεταφέροντας τους όλους στους εμβολιασμούς COVID 19 λες και δεν υπήρχαν άλλες λύσεις, σίγουρα δεν ήθελαν άλλες λύσεις.
Έτσι λοιπόν αφού απαξίωσαν και εξαφάνισαν μια δημόσια δομή υγείας σπρώχνουν τους συμπολίτες μας στην ιδιωτική πρωτοβουλία απροκάλυπτα και ανάλγητα, ιδιαίτερα αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αυτούς που κατά τη γνώμη τους δεν μπορούν να αντιδράσουν.
Παραθέτω αυτολεξεί τα λόγια του πρόεδρου των ΡΟΜΑ Κέρκυρας κ. Σπύρου Καραγκούνη:
« Θα ήθελα να αναφέρω και εγώ ως Πρόεδρος Ρομά Κέρκυρας πώς για την κοινότητά μας το ΙΑΚ είναι το μόνο μέρος, όπου τα παιδιά μας μπορούν να δουν παιδίατρο και να κάνουν τα εμβόλια τους.

Το κλείσιμο του θα μας αφήσει σε δύσκολη θέση καθώς πολλοί από εμάς είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να πάνε σε ιδιώτες ιατρούς. Από δω και πέρα που θα απευθυνθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι αδυνατούν και δεν έχουν την οικονομική δύναμη να επισκεφτούν ένα γιατρό για την υγεία των παιδιών τους. Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος πάνω σε αυτό, ντροπή τους θα μας βρούνε μπροστά τους».

Όμως με την ζωή δεν μπορεί να παίζει κανένας και αυτοί οι κύριοι από την 6η ΥΠΕ της Πάτρας μαζί με τους εγκάθετους στη Κέρκυρα τολμούν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία παιδιών, ως εκ τούτου υποχρεούνται να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους.

Το κλείσιμο του ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) στην Κέρκυρα και τις συνέπειες του πρέπει να διερευνήσουν οι εισαγγελικές αρχές.
Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσω τη λογική της μανταλωμένης πόρτας του ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Ποτέ ακόμη και στα πιο δύσκολα χρόνια δεν είχε κλείσει η δομή. Τέτοια ντροπή δεν ξανάζησε η Κέρκυρα.

Και μέσα σε όλα αυτά μια Περιφέρεια απούσα χωρίς πρωτοβουλίες χωρίς λόγο , ουσιαστικά χωρίς ευθύνη αφού απέφυγαν και τη συζήτηση για το λουκέτο στο ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Θέλω δημόσια να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και τις ευχαριστίες μου στο προσωπικό του ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) διαχρονικά για το έργο που επιτελούν. Η φροντίδα τους ιδιαίτερα στο παιδικό πληθυσμό και τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες είναι εξαιρετική, ουσιαστική και απαραίτητη.

Θέλω να τονίσω ότι το λουκέτο στο ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) πρέπει να φύγει και η δομή να λειτουργήσει με πλήρη σύνθεση αφήνοντας εκτός κάθε τερτίπι των εγκάθετων της υγείας στη Κέρκυρα γιατί σε κάθε άλλη διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αναμετρηθούν με τους θιγόμενους συμπολίτες μας.
Εμείς θα είμαστε μαζί με τους πολίτες".

Δήλωση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιόνιων Νησιών Αλέκου Μιχαλά