Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οργισμένη ανακοίνωση του Φαίακα, για τη διαιτησία

Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ
25 Ιανουαρίου 2022 / 16:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οργισμένοι είναι οι άνθρωποι του Φαίακα από τη διαιτησία που είχε η ομάδα στο πρώτο ματς μπαράζ για παραμονή στην Α1 που έγινε στην Αθήνα με αντίπαλο τον ΑΣΕ Δούκα,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οργισμένοι είναι οι άνθρωποι του Φαίακα από τη διαιτησία που είχε η ομάδα στο πρώτο ματς μπαράζ για παραμονή στην Α1 που έγινε στην Αθήνα με αντίπαλο τον ΑΣΕ Δούκα, σε ένα ματς που οι Αθηναίοι νίκησαν 25-20. Μια ανακοίνωση διαμαρτυρία με συγκεκριμένα λάθη των διαιτητών, που όπως φαίνεται από το ύφος, δεν θεωρούνται ανθρώπινα. Άλλωστε όταν μιλάει για τόσα πολλά ο Φαίακας, σίγουρα δεν μπορεί να είναι απλά ανθρώπινα, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση οι διαιτητές είναι ανίκανοι να διευθύνουν παιγνίδια της Α1 με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, εδώ παίζεται μια κατηγορία. Έστω και τα μισά να είχαν δει, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Η ανακοίνωση

Κύριες και κύριοι της ΟΧΕ και της ΚΕΔ.

Το σωματείο μας από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν με πλήρη συναίσθηση του επιπέδου όλου του αθλήματος και κατά συνέπεια και της διαιτησίας αποφάσισε και λειτούργησε με υπομονή και γνώμονα την προστασία του αθλήματος. Δεν μπήκαμε στον πειρασμό να αρχίσουμε να κρίνουμε δημόσια τι αντιμετωπίσαμε σε επίπεδο διαιτησίας όπου και αν αγωνιστήκαμε κοιτάζοντας πρώτα τις δικές αγωνιστικές ευθύνες και μετά τα λάθη των άλλων…!!!

Ως εδώ όμως…!!!

Στον αγώνα της ομάδας μας εναντίων του Α.Σ.Ε Δούκα γίναμε μάρτυρες μιας προκλητικής επί 60 λεπτά διαιτησίας εναντίων μας που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της άγνοιας και των ανθρωπίνων λαθών . Από ένα ζευγάρι που εσείς οι ίδιοι μας το εμφανίζεται στα μέσα επικοινωνίας ως πολλά υποσχόμενο .

Εμείς λοιπόν τι να υποθέσουμε από το ακριτικό νησί μας; Δεν θα υποθέσουμε τίποτα κύριες και κύριοι .

Κρατάμε αυτό που είδαμε, μια σφαγή άνευ προηγούμενου από το 1 λεπτό μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ντροπή για όλους μας αυτές οι αστειότητες.

Εμείς επιχειρούμε με αυτή την ανακοίνωση να ενημερώσουμε και να προειδοποιήσουμε όλους. Ελπίζουμε να μην συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος και να επιτραπεί στις ομάδες να διεκδικήσουν μέσα στα γήπεδα ότι τους αναλογεί.

Όσο για το διαιτητικό δίδυμο εμείς δεν ζητάμε την εξαίρεση κανενός. Μακριά από εμάς αυτές οι λογικές. Ζητάμε από την ΚΕΔ την εξέταση του DVD του αγώνα και την παραδειγματική τιμωρία τους και όχι μια τιμωρία στάχτη στα μάτια.

Υ.Γ.  Σε περίπτωση που το σωματείο μας, συνέπεια αυτής της τραγικής διαιτησίας βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να υποβιβαστεί, αυτονόητα η ευθύνη βαραίνει όλους και θα είναι μια ανεξίτηλη κηλίδα που θα παραπέμπει σε άλλες αξέχαστες εποχές του αθλήματος.

Υ.Γ. 2 Για τον Α.Ο Φαίαξ η διαδικασία των play-out είναι με το καλημέρα μια διαδικασία αλλοιωμένη σε ανεπίτρεπτο βαθμό, για το ελληνικό χάντμπολ είναι απλά Δευτέρα;; Αναμένουμε αντιδράσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης υπάρχει επισήμανση για βίντεο αγώνα που μπορεί κανείς να το βρει στο https://youtu.be/QTOEtOeqmZw.

Παράλληλα αναφέρονται δώδεκα (12) περιπτώσεις που αναφέρονται σε φάσεις που αδικήθηκε η ομάδα (5:10 – 12.28 -  17.30 – 18.07 – 36.30 – 41.06 – 42.03 – 43.14 – 43.51 – 57.26 – 1.15.58).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια