Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επί τάπητος η υποστελέχωση του «Διάπλου» στη συνάντηση Μιχαλαρέα- Ρουμπάτη

Διάπλους
25 Ιανουαρίου 2022 / 14:52

Σε εκκρεμότητα η έγκριση σκοπιμότητας για την οικονομική στήριξη της δομής μέσω ΕΣΠΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης της Μονάδας Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και η επίσπευση των ενεργειών για την πρόσληψη προσωπικού τέθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος Ηλίας Μιχαλαρέας με τον διοικητή του Νοσοκομείου Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι η δομή που ανήκει στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Κέρκυρας παρέχει φροντίδα σε 120 άτομα και συμβουλευτική στήριξη στις οικογένειές τους αλλά και σε κρατούμενους των φυλακών, λειτουργεί με μόλις δύο άτομα επιστημονικό προσωπικό, μια διοικητική υπάλληλο και τέσσερις εθελοντές, καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις ούτε ενός συμβασιούχου, ενώ ένα μεγάλο μέρος των βοηθητικών εργασιών, αναλαμβάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε εθελοντική βάση.

Προσωπικό

Όπως τόνισε ο κ.Μιχαλαρέας για την απρόσκοπτη λειτουργία της υφιστάμενης δομής αλλά και για την ανάπτυξη νέων, απαιτείται η πρόσληψη 11 ατόμων μέσω ΕΣΠΑ και άλλων τεσσάρων ως μόνιμο προσωπικό μέσω του ΑΣΕΠ.

Ωστόσο η απαραίτητη έγκριση σκοπιμότητας από πλευράς Υπουργείου Υγείας προς το νοσοκομείο, προκειμένου η Μονάδα να μπορεί να διεκδικήσει – μεταξύ άλλων – την οικονομική στήριξή της και μέσω ΕΣΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα . Στο πλαίσιο αυτό ο κ.Μιχαλαρέας ζήτησε να δοθεί η απαιτούμενη έγκριση, ώστε να μπορέσουν να γίνουν και οι προσλήψεις μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξέφρασε την στήριξή του επισημαίνοντας ότι βρίσκεται στην διάθεση των επιτελών της Μονάδας. Στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, παρευρέθηκαν επίσης ο Συντονιστής Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα Ζαννής Χαβιάρας και ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γιάννης Τριανταφυλλούδης.

Από το 2013

Η Μονάδα Απεξάρτησης «Διάπλους» λειτουργεί στην Κέρκυρα από το 2013, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης, τόσο για τους εξαρτημένους όσο και για της οικογένειές τους. Πλέον λειτουργεί ως πιστοποιημένο- αναγνωρισμένο κέντρο θεραπείας και απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και κάθε εθισμό. Το έργο που επιτελεί κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς πριν τη λειτουργία της, τα εξαρτημένα άτομα έπρεπε να φεύγουν εκτός νησιού για θεραπεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ