Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχονται μπάρες στην γέφυρα Ποταμού και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ποταμός
25 Ιανουαρίου 2022 / 13:52

Το θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της γέφυρας Ποταμού για λόγους οδικής ασφάλειας και η έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της επαρχιακής οδού υπ’αριθμ.14 στην περιοχή του Ποταμού αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων το προσεχές Σάββατο.

Το θέμα εισηγείται ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, λόγω των προβλημάτων στατικής επάρκειας της γέφυρας και των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν για την αποκατάστασή της. Υπενθυμίζεται ότι η διέλευση από την γέφυρα είχε απαγορευτεί μετά την θεομηνία του περασμένου Οκτωβρίου, ωστόσο ελλείψει αστυνόμευσης, το μέτρο δεν εφαρμόστηκε στην ουσία και οι οδηγοί διέρχονται παρανόμως από εκεί.

Όπως μάλιστα τόνισε στην «Ε» ο κ.Ορφανουδάκης είχε ζητηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας η έγκριση έκτακτων μέτρων κυκλοφορίας, ωστόσο σε έγγραφη απάντησή της αναφέρονταν ότι δεν προβλέπεται βάσει των ισχυουσών διατάξεων η εκ μέρους της έκδοση άδειας πέραν των 48 ωρών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα τοποθετηθούν μόνιμα εμπόδια (μπάρες) επί της γέφυρας, ώστε να αποτραπεί η διέλευση των οχημάτων και η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται από την παραποτάμιο οδό (από Σολάρι), από την οδό Σπύρου Περουλάκη (από εθνική οδό Παλαιοκαστρίτσας), από τον Ασύρματο Ποταμού καθώς και από το δημοτικό οδικό δίκτυο της περιοχής.

Στην Αποκεντρωμένη

Την τελική έγκριση των προτεινόμενων ρυθμίσεων θα χορηγήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Τα προτεινόμενα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση της αποκατάσταση της γέφυρας του Ποταμού. Ωστόσο η έγκρισή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Εφόσον γίνει η έγκριση θα μπορέσει να ξεκινήσει το έργο, για το οποίο αν και εγκρίθηκε η μελέτη από το ΚΑΣ, ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση του Υπουργείου για να γίνει εκτελεστό», ανέφερε ο κ.Ορφανουδάκης προσθέτοντας ότι παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσωρινής μεταλλικής γεφύρωσης στα ανάντι της υφιστάμενης σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η ενίσχυση της λίθινης γέφυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ