Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αναζήτηση νερού από την Αλβανία στρέφεται ο Γ. Μαχειμάρης

Γαλάζιο Μάτι
24 Ιανουαρίου 2022 / 11:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για μεταφορά νερού από την πηγή "Γαλάζιο Μάτι" της Αλβανίας, μια συζήτηση που έρχεται από το μακρινό παρελθόν, χωρίς όμως ποτέ να έχει ευοδωθεί.

Το «Γαλάζιο Μάτι» βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τους Αγ. Σαράντα στην επαρχία Μεσοποτάμου και είναι μια απ’ τις 18 πηγές  του ποταμού Μπίστριτσα.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης ξαναφέρνει το θέμα στο προσκήνιο, με επαφές που έχει ξεκινήσει με παράγοντες των Αγίων Σαράντα. 

Την Παρασκευή μάλιστα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίων Σαράντα και επιχειρηματίες της περιοχής. Ο ίδιος συνάντησε ένα απρόσμενο εμπόδιο, καθώς δεν του επετράπη η έξοδος από τη χώρα, λόγω δικαστικής εκκρεμότητας, η οποία είχε στο μεταξύ λυθεί, χωρίς να ενημερωθούν οι αρχές.

Όταν έγινε η συνεννόηση των αρμοδίων, πλέον δεν υπήρχε δρομολόγιο και τελικά στη συνάντηση παρευρέθηκε μόνον ο Αντιδήμαρχος Χάρης Κουτσούρης, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αντιδημάρχου, οι επαφές έχουν προχωρήσει με τους Αγίους Σαράντα, για να υπάρξουν ωστόσο απτά αποτελέσματα, θα χρειαστεί διακρατικά συμφωνία.

Στον αντίποδα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος της Κέρκυρας με το «φαραωνικό» έργο των φραγμάτων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου, ο σχεδιασμός αυτός δεν θα επιλύσει το πρόβλημα της Βόρειας Κέρκυρας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ