Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξώδικο ΣΕΠΕ για το Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα

ΣΕΠΕ
21 Ιανουαρίου 2022 / 16:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξώδικο προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αναμένεται να καταθέσει τις προσεχείς ημέρες ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας

για τις χρονοβόρες διαδικασίες αποπεράτωσης και παράδοσης του Σχολικού Κέντρου Βραγκανιώτικων στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας.

Στο εξώδικο που θα κατατεθεί γίνεται επίσης λόγος και για τις λανθασμένες διαδικασίες διοικητικής παραλαβής του έργου από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάχθηκε στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014 – 2020 στις 20-01-2016 με απόφαση του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου. 

Στις 23 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή προς χρήση του σχολικού συγκροτήματος, παρουσία του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, του ΑντιδημάρχουΤεχνικών Υπηρεσιών και κλιμακίου μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, που είναι η διευθύνουσα  και επιβλέπουσα υπηρεσία και του Αναδόχου του Έργου.

Τα κλειδιά του σχολείου είχαν παραδοθεί τότε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ενώ ο  εκπρόσωπος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας,  αν και  είχε κληθεί νόμιμα δεν προσήλθε, καθώς ο δήμος δεν είχε συμπράξει στην διοικητική παραλαβή του έργου.

Το ζήτημα μάλιστα της παράδοσης του σχολείου είχε απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων τον περασμένο Οκτώβριο, όπου επισημάνθηκε ο κίνδυνος να υποχρεωθεί  η Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ να προβεί σε ειδική επιτήρηση και στη συνέχεια σε δημοσιονομική διόρθωση και ανάκτηση του κόστους κατασκευής του σχολείου.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ