Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραδόθηκε στον δήμο Νότιας Κέρκυρας το Σχολικό Συγκρότημα στα Βραγκανιώτικα

Βραγκανιώτικα
21 Ιανουαρίου 2022 / 16:19

Πρωτοβουλία για διάλογο με την τοπική κοινωνία για ποια ακόμη σχολεία μπορούν να μεταφερθούν στο νέο κτίριο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αίσιο τέλος για την υπόθεση του Σχολικού Συγκροτήματος στα Βραγκανιώτικα της ΔΕ Μελιτειέων. Μετά από πολύμηνη αναμονή πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, η παραλαβή του διδακτηρίου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κ. Κέρκυρας προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Νότιας Κέρκυρας αλλά και οι απαιτούμενοι έλεγχοι, ενώ στον «αέρα» έχει βγει από την 1-12-2021 και η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια εξοπλισμού λειτουργίας του διδακτηρίου.

Στο σχολείο αναμένεται -αρχικά τουλάχιστον- να μεταστεγαστούν οι 86 μαθητές δημοτικού του Σχολικού Κέντρου Μελιτειέων, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νέο σχολικό συγκρότημα. Το καινούριο διώροφο κτίριο ωστόσο έχει δυνατότητα φιλοξενίας για περισσότερους από 150 μαθητές.

Μάλιστα αν και αρχικά είχε τεθεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσει εκεί και ειδικό σχολείο, η πρόταση τελικά απερρίφθη από το Υπουργείο Παιδείας για φέτος τουλάχιστον.

Συναίνεση

Σε δηλώσεις του πάντως στην «Ε»  ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης ξεκαθάρισε ότι θα προηγηθεί διάλογος με τους γονείς και την τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρχει πλήρης συναίνεση για ποια ακόμη σχολεία μπορούν να μεταστεγαστούν εκεί. Όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σαγιάς, πρόκειται για μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η εισήγηση για μεταστέγαση σχολείων στο νέο χώρο θα προέλθει από την Α’βάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κέρκυρας  και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, η οποία θα τεθεί σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Διευκρίνισε πάντως, ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν μαθητές που τα διδακτήριά τους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και οπωσδήποτε οι κατανομές των μαθητών θα έχουν στόχο να μην επιφέρουν αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Σύμφωνα πάντως με την Α’βάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κέρκυρας δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποιος άλλος προγραμματισμός, πέρα από τον υπάρχοντα για την μεταστέγαση των μαθητών του Σχολικού Κέντρου Μελιτειέων.

Πλήρης αντίθεση

Την πλήρη αντίθεσή του πάντως σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια εκφράζει ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας δια στόματος του Προέδρου του Αντώνη Κουρσάρη. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την σκέψη, γιατί απαξιώνονται οι τοπικές κοινωνίες και δημιουργούνται σχολικά συγκροτήματα τύπου Γκράβας, με το να βάζουμε πολλούς μαθητές και να δημιουργούνται πολυπληθή τμήματα», επισήμανε ο ίδιος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ