Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενέργειες Γκίκα και Κράτσα για να μην κλείσει η Alpha Bank Αχαράβης

Alpha bank
21 Ιανουαρίου 2022 / 15:35

Επιστολή του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Επικρατείας - Επιστολή της Περιφερειάρχη στη Διοίκηση της τράπεζας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, απέστειλε χθες ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, ζητώντας να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την διατήρηση του υποκαταστήματος της ALPHA BANK στην Αχαράβη, που είναι μία νησιωτική περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία.
 
Στην επιστολή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι πρόκειται για το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα της Βόρειας Κέρκυρας, το οποίο λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, έχοντας συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σημείωσε ότι στην Βόρεια Κέρκυρα λειτουργούν χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 40.000 κλίνες.
 
Ο Στέφανος Γκίκας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος θα αναγκάσει τους κατοίκους της περιοχής να μεταβαίνουν στην Πόλη της Κέρκυρας, η οποία απέχει 36 χλμ από την Αχαράβη. Τόνισε επίσης ότι οι περίπου 5.000 από τους 18.000 μόνιμους κατοίκους της Βόρειας Κέρκυρας είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.
 
Επεσήμανε, επίσης ότι το υποκατάστημα εξυπηρετεί και τα Διαπόντια Νησιά, τα οποία αποτελούν το βορειοδυτικό σύνορο της Πατρίδας μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Ρόδη Κράτσα

Η Περιφέρεια στηρίζει την τοπική κοινωνία στη Βόρεια Κέρκυρα για τη διατήρηση του υποκαταστήματος της Alpha Bank, επισημαίνει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα. 
 
Σε επιστολή της η Περιφερειάρχης ζητά από τη  διοίκηση της Τράπεζας να σεβαστεί τη διαχρονική σχέση της με τους πελάτες της, αλλά και γενικότερα την τοπική κοινωνία της Βόρειας Κέρκυρας και τις ανάγκες της, προτάσσοντας ως επιχείρημα για τη διατήρηση του υποκαταστήματος στην Αχαράβη, τη συνεχή ανάπτυξη της περιοχής και την αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού στην Κέρκυρα.
 
Ζητά να γίνει επανεξέταση της απόφασης για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.