Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΓΕΣΥΚ: Πόσο ενδιαφέρει την ΥΠΕ το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας;

Κέντρο Υγείας
21 Ιανουαρίου 2022 / 14:03

Με «μπαλώματα» λειτουργεί το Κέντρο Υγείας, χωρίς να στελεχώνεται κανονικά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την κινητοποίηση της Υγειονομικής Περιφέρειας να βρει ιδιώτες γιατρούς, με νέα ανακοίνωσή της η ΕΓΕΣΥΚ προβάλλει τη σημερινή εικόνα στο Κέντρο Υγείας, ενώ αναδεικνύει ξανά το θέμα των «άγονων» προκηρύξεων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας: 

Σας ενδιαφέρει ο θεσμός του Κ.Υ. Πόλης; 
 
Αντικαταστήσατε τους δύο παραιτηθέντες Γενικούς Ιατρούς με γιατρούς Άνευ Ειδικότητας προσπαθώντας επικοινωνιακά να το περάσετε ως λύση του προβλήματος του Κ.Υ. Πόλης ξεχνώντας ότι χωρίς την παρουσία ειδικού, δεν μπορούν να εφημερεύσουν, δεν μπορούν να έχουν Ιατρεία, καταδικάζοντας τους δύο εναπομείναντες Ιατρούς, ο ένας μάλιστα η συντονίστρια  του Κ.Υ., να επωμιστούν τις εφημερίες ολόκληρου του μήνα συχνά, μάλιστα, με παράλληλο εμβολιαστικό.  

Όπως είναι φυσικό, αδυνατούν να απαντήσουν πειστικά στο γιατί εφόσον βρέθηκαν ξαφνικά Ιατροί, οι οποίοι μπορούν μόνο να εμβολιάζουν, δεν ξανανοίγουν το MEGA εμβολιαστικό ούτως ώστε να λειτουργήσουν κανονικά  τα Ε.Ι. του Νοσοκομείου.  Το κτήριο είναι αναξιοποίητο και περιμένει. 
Μετά την αναμενόμενη κατακραυγή, για να σωθεί η εικόνα και να δειχτεί το “δήθεν” ενδιαφέρον, βρέθηκε  Ιδιώτης Παθολόγος, ο οποίος θα μπαλώσει την κατάσταση μέχρι 31/3.   
Αλήθεια, αφού υπάρχει τόση κινητοποίηση για το Κ.Υ. Πόλης, γιατί δεν κάνουν το αυτονόητο στην ΥΠΕ; Να το στελεχώσουν με προκηρύξεις θέσεων. 
 
Σας ενδιαφέρει η Δημόσια Υγεία; 
 
Βέβαια, και οι θέσεις που προκηρύχθηκαν στην πρωτοβάθμια ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ δεν απέφεραν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Από τις 3 θέσεις του Κ.Υ Αγ. Αθανασίου και τις 2 στο Κ.Υ. Λευκίμμης μόνο για μια υπήρξε ενδιαφέρον. 
Ούτε στο Νοσοκομείο τα πράγματα είναι καλύτερα. Μόνο το τελευταίο έτος, από τις 12 θέσεις που ζητήθηκαν, οι μισές ΔΕΝ είχαν καν ενδιαφερόμενο και κρίθηκαν άγονες, ενώ για τις υπόλοιπες 6 εκδηλώθηκε ενδιαφέρον  από 5  ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ!!!!.  

Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι και το κατόρθωμα στην προκήρυξη των 2  Πνευμονολόγων, που ενώ η πρώτη θέση καλύφθηκε από, ήδη, υπηρετούντα, για τη δεύτερη (αλήθεια ας μας πει κάποιος το σκεπτικό μόνο, ειλικρινά δεν θα εκφέρουμε αντίλογο) κατάφεραν να αποκλείσουν από τη διαδικασία διεκδίκηση της θέσης  έναν Κερκυραίο, ο οποίος, ήδη, εργάζεται ως επικουρικός στο Νοσοκομείο, προκηρύσσοντάς  την για ανώτερη βαθμίδα.  

Φυσικά, η θέση κρίθηκε άγονη και ο Κερκυραίος είναι ελεύθερος να επιλέξει οποιοδήποτε Νοσοκομείο στην επικράτεια επιθυμεί για να εργαστεί και εμείς θα περιμένουμε την 6η ΥΠΕ, πότε θα αποφασίσει να την επαναπροκήρυξει.    
Για να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή, όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχει γίνει  ΤΙΠΟΤΑ. 
 
Σας ενδιαφέρει η Κέρκυρα; 
 
Τα υπόλοιπα Ιόνια αντιλαμβανόμενα το πρόβλημα, κατάφεραν να ενταχτούν στην Α’ Προβληματική Ζώνη, δίνοντας κίνητρα στους Ιατρούς, από το τέλος του 2020.  
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να καταφέρουν να διατηρήσουν την επιλεξιμότητά τους ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ανάμεσα στις προτιμήσεις των Ιατρών (το οποίο μεταφράζεται ως επιθυμητός τόπος εργασίας) στα επίπεδα προ πανδημίας.  
Αντιθέτως, η Π.Ε. Κέρκυρας από το 63% που είχε στην αρχή της  Πανδημίας ως τόπος εργασίας  ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ έπεσε στο 22% μετά την ένταξη των υπόλοιπων Περιφερικών Ενοτήτων στην Α’ Ζώνη.  

Το υπολογισμένο καθαρό ετήσιο κόστος ένταξης της Π.Ε. Κέρκυρας στην Α’ Προβληματική Ζώνη, η οποία είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την επίλυση του διαχρονικού προβλήματος της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών Υγείας  για το σύνολο των οργανικών θέσεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας,  είναι κοντά στα 75.000 ευρώ και δεν είναι τυπογραφικό λάθος. 
 
ΝΤΡΟΠΗ 
Ε.Σ.Υ. μας διώχνεις  
ΕΣΥ σκοτώνεις το Ε.Σ.Υ