Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Απρόσκοπτα συνεχίζονται οι εργασίες στο κτίριο Γιαλλινά (video)

Κτίριο Γιαλλινά
21 Ιανουαρίου 2022 / 12:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτοψία στο εργοτάξιο του κτιρίου Γιαλλινά έκανε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου,

συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Νίκο Καλόγερο και τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καλογιάννη. 

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος μετά τον επιτόπιο έλεγχο, η εργολαβία προχωράει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα, μέσα στο χρονοδιάγραμμα. «Έχουν ήδη γίνει σχεδόν όλες οι εργασίες καθαίρεσης των φθαρμένων υλικών και ουσιαστικά έχουν ξηλωθεί τα πάντα εκτός από το κέλυφος. Όπως ενημερωθήκαμε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας τα χροδιαγράμματα θα τηρηθούν, δεν υπάρχουν κάποια απρόβλεπτα προβλήματα εκτός από κάποιες διαδικασίες που πρέπει να γίνουν από τη Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο θα πρέπει να είμαστε σε στενή συνεργασία, όπως είναι κατανοητό, για ένα τέτοιο έργο. 
Θα επιβλέπουμε στενά τις εργασίες, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να το αγκαλιάσετε με τη φροντίδα που του αρμόζει γιατί είναι ένα έργο που περιμένουμε πολλές δεκαετίες να το δούμε αποκατεστημένο και να έχει το κύρος και την αίγλη που του αξίζει. Θέλουμε να το αποδώσουμε λειτουργικό να το απολαύσει η κοινωνία και οι πολίτες και να γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών από όλον τον κόσμο» είπε η Μερόπη Υδραίου.